Gündem

"Siyasi Analiz" programında Orta Doğu ve İsrail tartışıldı

Abdulkadir Ünal, Kanal 5’te yayınlanan "Siyasi Analiz" programında ABD seçimlerinin küresel nüfus azaltma planlarıyla bağlantılı olduğunu ve İsrail’in bu süreçten nasıl faydalandığını anlattı.

Abone Ol

Kanal 5’te yayınlanan "Siyasi Analiz" programında SES Parti Genel Başkan Yardımcısı Atıf Özbey ve IKNA Düşünce Kuruluşu Başkanı Abdulkadir Ünal, Orta Doğu'daki son gelişmeler üzerine çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Ünal, İsrail'in bölgedeki etkisi ve ABD seçimleriyle bağlantılı küresel nüfus azaltma planlarına dikkat çekti.

İsrail’in Orta Doğu’daki İlerleyişi 

Abdulkadir Ünal, ABD’deki başkanlık seçimlerinin İsrail’in Orta Doğu’daki stratejik hamlelerini nasıl etkilediğini analiz etti. Ünal, İsrail’in bu durumu avantajına çevirdiğini belirterek, Donald Trump’ın seçilmesi halinde Siyonist ve Evanjelist grupların, Trump’ın politikalarını zayıflatmaya çalışacaklarını söyledi. Trump'ın dünya siyasetine bakışını ele alan Ünal, şu ifadeleri kullandı:

"Trump'ın dünya okuması da şu, İsrail ne yaparsa yapsın. Türkiye ne yaparsa yapsın. Benim çıkarlarım benim cebime zarar veriyor mu? Vermiyor mu? Bir diğer nokta da ben küresel bir güç nasıl Sovyetler kendilerini dağıttı. Ben de yavaş yavaş kendi kıtama çekilirim. Zaten Meksika'sında da duvarımı yapmışım. Buraları sömürürüm."

Ünal, seçimlerde Kamala Harris’in yönetime gelmesi durumunda ise dünyadaki insan nüfusunun azaltılmasına yönelik bir strateji uygulanacağını öne sürdü. Ünal, bu konudaki iddialarını şu sözlerle dile getirdi:

"Kamala yönetime gelirse artık dünyada sekiz milyar insan var. Bu kadar insanı besleyebilecek bir kaynağımız yok. Dünya nüfusunu azaltır. Biz beş yüz milyon civarında insanla dünya sistemini döndürürüz diyor. Onlar da dünyayı savaşa iterek Bölgesel savaşlar, bu bölgesel savaşların yanında iç karışıklıklarla birlikte devlet yapılarının tamamen zayıflaması, dinsiz, renksiz insanların oluşturduğu polenlerle bir küresel yapı inşa etme."

İsrail’in Bölgedeki Hızlı İlerleme Sebebi Ne?

Ünal, bu küresel planların hayata geçirilmesinin İsrail için ideal bir ortam sunduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi bu iki perspektife de baktığınız zaman İsrail, arzu mevduat hayalini de gerçekleştirebileceği en uygun ortam. O yüzden bu kadar hızlılar"