Malatya'daki deprem sonrası toplu ulaşım kararı! Malatya'daki deprem sonrası toplu ulaşım kararı!

Malatya’nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde meydana gelen deprem Türkiye genelinde derin endişeye sebep olurken İsrail’de neredeyse sevinçle karşılandı.

Sosyal medyada paylaşılan bir gönderide İsraillilerin kullandığı bir Telegram grubunda deprem hakkında ve Türk milleti aleyhine çirkin ifadeler kullanıldı.

“6 YETERLİ DEĞİL, NEDEN 11 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEĞİL”

Sohbette yapılan yorumlarda Siyonist Yahudiler, “6 yeterli değil. Neden 11 büyüklüğünde değil”, “Ne zamandır bunu bekliyordum” , “Filistinlilerden ve Husilerden kurtarma ekibi istesinler” , “Kendi başınızın çaresine bakın nankör p..ler”… gibi yorumlar yaptı.

Sosyal medya kullanıcıları yaşanan duruma büyük tepki gösterirken 6 Şubat depremleri sonrası İsrail kanallarında yapılan bir paylaşımı da hatırlattı.

"BİR SONRAKİ DEPREMİ BEKLİYORUZ"

Türkiye’nin 6 şehrini etkileyen 6 Şubat depremleri sonrası İsrail'e ait haberler kanallarından Türkiye aleyhine skandal ifadelerle dolu bir paylaşım yapılmış, Kahramanmaraş merkezli asrın felaketini gündeme getiren haber kanalları "Bir sonraki depremi bekliyoruz" şeklinde insanlık dışı ifadeleri kullanılmıştı.

Israil-2

Kaynak: Fatma Doğanay