Sinop’ta sabah saatlerinde yaşanan su borusu patlaması kentin önemli bir su kaynağını etkiledi. Edinilen bilgiye göre, sabah 04.00 civarında Gelincik Mahallesi’ndeki ana isale hattında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından Sinop Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri hemen olay yerine intikal etti.

Adana'da TEKNOFEST'te SOLOTÜRK ve Akıncı'dan Nefes Kesen Gösteri Adana'da TEKNOFEST'te SOLOTÜRK ve Akıncı'dan Nefes Kesen Gösteri

Onarım Çalışmaları Devam Ediyor

Sinop Belediyesi Su ve Kanalizasyon ekipleri, arızaya anında müdahale ederek onarım çalışmalarına başladı. 12 saattir devam eden çalışmalar kapsamında, patlayan borunun tamir edilmesi için yoğun çaba sarf ediliyor.

Yetkililerden Açıklama

Konuya ilişkin açıklama yapan Su ve Kanalizasyon Müdür Vekili Turgut Sipahi, yaşanan arızayı detaylandırdı. Sipahi, konuya ilişkin şöyle dedi:

“Sabaha karşı saat 04.00 gibi ana borudan bir patlak ihbarı aldık. Pervane deposuna gelen boru patlamış. Şu anda tüm ekip olarak arızayı gidermek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Borulara kaynatma işlemi yapılacak. Borulardan hiç su gelmemesi gerekiyor. O yüzden ikinci bir B planı olarak aparatla kurtarabilir miyiz onu ölçeceğiz”
Kaynak: İHA