Geçtiğimiz Kasım ayında kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlamalarıyla tutuklanan sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu dosyada yeni gelişmeler yaşandı. Sulh Ceza Hakimliği, Dilan Polat, Engin Polat, Sezgin Polat, Ahmet Gün ve Alper Kürşat Polat'ın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Bu karar, davanın ciddiyetini koruduğunu gösterirken, Dilan Polat’ın kardeşleri Sıla Doğu ve Can Doğu'nun tahliye edilmesi dikkat çekti.

AVUKATI SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU

Sıla Doğu'nun avukatı Sibel Bozkulak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada müvekkilinin tahliye edildiğini duyurdu. Bozkulak,

"Müvekkilim Sinem Sıla Doğu hakkında tahliye kararı verilmiştir"

ifadelerini kullandı.

Cezaevinden izinli çıkan genç yürürken öldürüldü Cezaevinden izinli çıkan genç yürürken öldürüldü

NE OLMUŞTU?

İstanbul merkezli olarak 1 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilen ve altı ili kapsayan operasyonlarda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Bu operasyonlar sonucunda, 5 Kasım 2023'te tutuklanan 16 kişiden biri olan Dilan Polat ve Engin Polat’ın yanı sıra, Sıla Doğu da tutuklanmıştı. Hakimlik ayrıca 27 şirkete kayyum atanmasına karar vermişti.

Muhabir: Haber Bülteni