Muş’un Bulanık İlçesinde Meydana Gelen Kazada Can Kaybı 2’ye Yükseldi Muş’un Bulanık İlçesinde Meydana Gelen Kazada Can Kaybı 2’ye Yükseldi

Akhisar ilçesinde yaşanan olayda, Yılmaz Akman (37) ve Sude Naz A. (19) arasında sokakta çıkan tartışma sonucu, Yılmaz Akman'ın elindeki sopayla hamile kadına şiddet uyguladığı belirtildi. Çay ocağının önünde meydana gelen olayda, kaçmaya çalışan Sude Naz A. sopayla defalarca darp edilirken, çevredeki vatandaşlar tarafından linç edilmek istendi. Olay yerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Yılmaz Akman, 18 suç kaydı bulunan bir kişi olarak tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Yılmaz Akman hakkında "Beden ve ruh sağlığı açısından kendini savunamayacak durumdaki kadını silahla kasten yaralamak" ve "Alenen hakaret" suçlarından 6,5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Sude Naz A., olay sırasında 5,5 haftalık hamile olduğunu belirterek, yardım istemesine rağmen çevredeki insanların müdahale etmediğini ve düşük tehlikesi yaşadığını ifade etti.

Sude Naz A., olay sonrası Akman’ın en ağır cezayı almasını ve hapisten çıkmamasını talep etti. Yılmaz Akman ise ifadesinde, alkol ve uyuşturucu etkisi altında olduğunu ve Sude Naz A.’yı sopayla darp ettiğini kabul etti. Daha önce 18 suç kaydı bulunan Akman, haftada üç gün adli kontrol için imza veriyordu.

Olayın basına yansıması ve sosyal medyada geniş yankı uyandırmasıyla birlikte, kamuoyunda kadına şiddete karşı duyarlılık çağrıları yapıldı ve yetkililerden adaletin sağlanması beklendi. Yılmaz Akman’ın yargılandığı davanın ilk duruşma tarihi 15 gün içinde belirlenirken, mağdur Sude Naz A.’nın durumu yakından takip ediliyor.

Kaynak: İHA