Asayiş

Söke'de Felaket Büyüyor: Kipaş Kağıt Fabrikası'ndaki Yangın 3. Gününde Kontrol Altına Alınamıyor

Söke Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Kipaş Kağıt Fabrikası’nda 3 gün önce başlayan yangın, ekiplerin yoğun çabalarına rağmen devam ediyor. Dronla çekilen görüntüler, yangının boyutunu gözler önüne sererken, felaketin çevreye etkisi her geçen gün artıyor.

Abone Ol

Söke Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Kipaş Kağıt Fabrikası’nda 3 gün önce başlayan yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesine rağmen halen devam ediyor. Fabrikadaki tüm alanlara sıçrayan yangın, bütün bölgeyi olumsuz etkilerken, dronla çekilen görüntüler felaketin boyutunu ortaya koyuyor.

12 Temmuz Cuma günü saat 17.15 sıralarında çıkan yangında felaketin boyutu her geçen gün artıyor. İtfaiye ekiplerinin yanı sıra iş makineleri ile de müdahale edilen yangının ilerlemesi bir türlü durdurulamayınca yangın, fabrikadaki tüm alanlara sıçradı. Ekiplerin yaklaşık 240 bin metrekare alanda depolanmış olan kağıt balyalarına saran yangını söndürme çalışmaları devam ederken, yanan kağıtların rüzgarla diğer bölgelere uçarak yeni yangınlar çıkarmasından dolayı felaketin büyüdüğü belirtildi.

Aydın ve çevre illerin yanı sıra 23 ilden gelen takviye ekiplerle yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Fabrikada şu an itibarıyla yanmamış bir alan kalmadığı öğrenildi. Bazı bölgelerde yangın kendi haline bırakılırken, bazı bölgelerde söndürme ve ayıklama çalışmaları devam ediyor.

Yangının çevreye ve yerel ekonomiye etkisi büyük olurken, yetkililer vatandaşları tedbirli olmaya ve bölgeden uzak durmaya çağırıyor. Yangının tamamen kontrol altına alınması için yoğun çabalar sürerken, felaketin izlerinin uzun süre silinmeyeceği belirtiliyor.