YÖK Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının tamamen kaldırıldığını açıkladı. Özvar, şöyle dedi:

"Bu dönem üniversitelerimizdeki program kalitesini artırmaya yönelik belki de en önemli çalışmamız devlet üniversitelerimizdeki ikinci öğretim programlarının kapatılması olmuştur. Vakıf üniversitelerinde, devlette olduğu gibi, ikinci öğretim programları yerine istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlara dönüştürülmesi temin edilecektir."

Vakıf Üniversitelerinde İkinci Öğretim Kapatıldı mı?

Özvar, vakıf üniversitelerinin de devlet üniversitelerine benzer bir şekilde hareket ederek, ikinci öğretim programlarını istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlarla değiştireceğini açıkladı. Ayrıca, vakıf üniversitelerinin gelecek yıla yönelik planlamalarını bu doğrultuda yapmalarını istedi.

80 Bin Öğrenci Etkilenecek

Geçen yıl, yaklaşık 1308 ikinci öğretim programına 80 bin öğrenci yerleşmişti. Bu yıl YKS kontenjanlarında da benzer bir düşüş yaşanması öngörülüyor.

2024-Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) tercih süreci başladı 2024-Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) tercih süreci başladı

Kontenjanlar Azaltılacak mı?

Bunun yanı sıra, mimarlık, eczacılık, psikoloji, beslenme-diyetetik ve temel bilimler gibi bazı programlarda da kontenjanların azaltılması kararı alındı.

Muhabir: Haber Bülteni