Sosyal yardım programlarından yararlanan vatandaşlar, haziran ayı ödemelerinin hangi tarihlerde gerçekleştirileceği konusunda tahminler yürütüyor. 5 Haziran itibariyle, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı henüz resmi bir açıklama yapmadı. Ancak geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihlerine bakarak, haziran ayı sosyal yardım programlarına ilişkin çeşitli öngörülerde bulunuluyor.

Haziran 2024 Sosyal Yardım Ödemeleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın haziran ayı sosyal yardım ödemelerine önümüzdeki hafta başlaması bekleniyor. 10 Haziran civarında, hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 1250 TL'ye kadar ulaşan aile destek paketi ödemelerinin yapılacağı tahmin ediliyor. Bunun yanı sıra, 15 Haziran'da 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşının ve 15-20 Haziran tarihleri arasında dar gelirli hanelere ortalama 5330 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemelerinin iletilebileceği düşünülüyor. Söz konusu sosyal yardımların 10-20 Haziran tarihleri arasında verilmesi beklenirken, ödemeler yapıldıkça Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurular yapılacak.

Sosyal Yardım Zamları ve Enflasyon Etkisi

Öte yandan, destek ödemelerinden yararlanan vatandaşlar, nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından sosyal yardımlardaki olası artışlar hakkında da araştırmalar yapmaya başladılar. Temmuz 2024'te, haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından sosyal yardımların yüzde 20 ile 25 arasında artacağına dair tahminler bulunuyor.

Gazze'de can kaybı 41 bin 595'e çıktı Gazze'de can kaybı 41 bin 595'e çıktı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın haziran ayı ödemelerine ilişkin kesin tarihleri ve detayları, ödemelerin başlamasıyla birlikte duyurularla netleşecek. Vatandaşlar, yapılacak resmi açıklamaları takip ederek, sosyal yardım ödemeleri ve olası zamlar hakkında güncel bilgilere ulaşabilecekler.

Muhabir: Haber Bülteni