Sound of Europe Festivali, Avrupa müziğinin yeni ve başarılı seslerini Türkiye’den müzisyenlerle buluşturmaya devam ediyor. Avrupa Birliği Yaratıcı Avrupa Programı tarafından desteklenen festival, Avrupa ağlarından EUNIC (Avrupa Birliği Ulusal Kültür Enstitüleri) ve Kadıköy ile Çankaya Belediyeleri’nin katkılarıyla düzenleniyor. Bu yıl, festival 15 Eylül 2024 tarihinde Ankara Çankaya Ahlatlıbel Atatürk Parkı’nda gerçekleşecek.

Avrupa ve Türkiye'nin Müzik Buluşması Çankaya'da 

Sound of Europe Festivali, Avrupa ile Türkiye arasında bir sanatsal ve müzikal buluşma noktası oluşturmayı hedefliyor. İki gün sürecek festivalde, Ankara, İstanbul ve İzmir'de eş zamanlı konserlerle yeni sesler ve projeler sahne alacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katılımıyla geçen yıl festival İzmir’e de taşınmıştı ve bu yıl da İzmir Bostanlı Seyir Terası’nda iki gün sürecek konserler düzenlenecek.

Altındağ Belediyesi'nde şehit ve gazi ailelerine özel buluşma Altındağ Belediyesi'nde şehit ve gazi ailelerine özel buluşma

Festival, ücretsiz katılım imkanı sunarak, 25’ten fazla konser ile Avrupa ve Türkiye’den 50’yi aşkın sanatçıyı müzikseverlerle buluşturacak. Avrupa’dan 13 farklı müzik grubu ve Türkiye’den yerel sanatçılar, festivalde sahne alacak.

Sound of Europe Festivali, Avrupalı ve Türk genç müzik gruplarına eşsiz bir platform sunarak, yeni sesler ve projeler için bir keşif sahnesi olmayı hedefliyor. Festival, Avrupa’nın yeni müzik yeteneklerini Türkiye’deki müzikseverlerle buluşturacak.

Festival, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve EUNIC’in İstanbul, Ankara ve İzmir üyelerinin ortak girişimi ile hayata geçiriliyor. Destekçiler arasında Goethe Institut Ankara, Institut Français İstanbul, Avusturya Kültür Ofisi İstanbul, İtalya Büyükelçiliği Ankara, Hollanda Büyükelçiliği Ankara, Portekiz Büyükelçiliği Ankara, ve daha birçok kurum bulunuyor.

Festival Devam Ediyor

Çankaya Belediyesi Kültür Sanat Merkezi, sosyal medya hesabından festivale dair güncel bilgileri paylaşarak, “Sound of Europe festivali bugün başladı. Festival yarında devam ediyor.” şeklinde duyuruda bulundu.

Muhabir: Cansel Yıldız