Ekonomi

Soydaş: Sektörde Çaresizlik Hakim

Özel Halk Otobüs Şoförleri Odası Başkanı Ercan Soydaş, ÖTV zammının da gelmesiyle birlikte sektör işin içinden çıkılmaz hale geldi.

Abone Ol


Özel Halk Otobüs Şoförleri Odası Başkanı Ercan Soydaş, ÖTV zammıyla birlikte sektördeki sıkıntıların arttığını hy gazete muhabiri Cansel Yıldız'a anlattı.

Ercan Soydaş, "Şu anda zamlarla birlikte maliyetlerimizi karşılamamız imkansız. Bizim ulaşım ücretlerinin zamlanmasıyla ilgili bir talebimiz var. Sonuçlanmasını bekliyoruz. Akaryakıt fiyatları arttıkça hem bizlerin hem de belediyelerin yükü artıyor. Dolayısıyla ulaşıma zammı dengelemek gerekiyor. Vatandaşın da anlayış göstereceğine inanıyorum. Güncel ekonomik şartlara göre sektörün işi yürütebilmesi için gerçekçi rakamlarla bu işi yapması lazım. Eskiden bir yolcu binişi Ankara'da 1 dolara tekamül ediyordu şu an çok çok altında kaldı. Bir yolcunun ücretiyle bir litre mazot alabiliyorduk şu an böyle bir şey mümkün değil. Ulaşım rakamları da güncellenmesi, zamların olması gereken rakamlara çekilmesi gerekiyor. ÖTV zammının yansımasıyla birlikte işin içinden çıkılmaz hale gelindi. Şu an sektörde bir çaresizlik hakim. Esnaf arkadaşlarımız arayarak ne yapacağız, nasıl yürüteceğiz? Diye soruyorlar. Bu sebeple beklentimiz hem belediyenin hem de hükümet kanadının bu soruna kalıcı çözümler üretmesi yönündedir" şeklinde konuştu.