Spor

Spor camiası yıkıldı! Ahmet Çakır hayatını kaybetti! Ahmet Çakır kaç yaşında, neden öldü?

Spor dünyası, önemli bir kayıpla sarsıldı. Uzun süredir beyin tümörü tedavisi gören ünlü spor yazarı Ahmet Çakır, 72 yaşında hayatını kaybetti. Ahmet Çakır, spor medyasına önemli katkılarda bulunmuş ve unutulmaz izler bırakmıştır.

Abone Ol

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), Ahmet Çakır’ın vefat haberini sosyal medya hesaplarından duyurdu. TSYD'nin yaptığı açıklamada, "Spor yazarlığının örnek isimlerinden biri olan, değerli üyemiz Ahmet Çakır'ı kaybettik. Merhumun cenazesiyle ilgili bilgiler kısa süre içinde paylaşılacaktır. Allah rahmet eylesin" ifadelerine yer verildi. TSYD Başkanı Oğuz Tongsir de sosyal medyada, Çakır’ı evinde ziyaret ettiğini ve kendisine şifalar dilediğini belirtti.

Ahmet Çakır Kaç Yaşında Öldü?

Ahmet Çakır 72 yaşında hayatını kaybetti.

Ahmet Çakır'ın Hayatı ve Kariyeri

1952 yılında Kastamonu’da dünyaya gelen Ahmet Çakır, 1960 yılında ailesiyle birlikte İstanbul’a taşındı. Eğitim hayatına Sultanahmet Ticaret Lisesi’nde başladı, ancak askere gitmek üzere okulunu yarıda bıraktı. Eğitimini tamamlayarak Beyoğlu Akşam Lisesi'nden mezun oldu ve 1982 yılında İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Basın Yayın Yüksekokulu'ndan diplomasını aldı.

Çakır, gazetecilik kariyerine Günaydın, Hürriyet, Sabah-Fotomaç ve Radikal gibi önemli medya kuruluşlarında spor yazarı olarak başladı. Uzun yıllar boyunca spor yazılarıyla dikkat çeken Çakır, Türk spor basınına büyük katkılarda bulundu ve birçok sporseverin takdirini kazandı.