Sultangazi’de Cebeci köyü sakinleri, taşocaklarının yol açtığı toz bulutlarına karşı eylem yaptı. Geçtiğimiz günlerde toz bulutuna karşı düdük çalarak dikkat çeken köy halkı, bu kez Sultangazi 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı’nda pankart açarak basın açıklaması düzenledi.

Fatih'teki surlarda vahşice katledilen İkbal Uzuner son yolculuğuna uğurlandı Fatih'teki surlarda vahşice katledilen İkbal Uzuner son yolculuğuna uğurlandı

Açıklamanın ardından bazı eylemciler, izinsiz olarak 1. Cebeci Caddesi üzerinde yürüyüş yapmak istedi. Polis ekipleri, eylemcilere müdahale ederek geniş güvenlik önlemleri aldı. Müdahale sırasında bazı eylemciler gözaltına alınırken, yürüyüş yapanlardan biri baygınlık geçirdi, bir kadın ise sinir krizi geçirdi.

Tarihi Cebeci Köyü Çevre Koruma Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Özkan Ceka, yaptığı açıklamada, “Buradaki sorun sadece Sultangazi’yi değil, İstanbul’un yarısını etkiliyor. Sultangazi, Cebeci köyü olarak uzun yıllardır en fazla etkilenen bölgeyiz. Gerekli davalarımızı açıyoruz ve Sultangazi halkından hukuksal işlemleri başlatmalarını bekliyoruz. Köyümüzdeki herkes astım hastası ve Sultangazi’nin tamamı bu şekilde. Koah ve astım hastaları için bu durum eziyettir. İnsan yaşamına saygı istiyoruz. Doğa kendine yapılanı unutmaz. Doğayı talan edenler kadar sessiz kalanlar da suçludur” dedi.

 
 

Kaynak: İHA