Kara yollarındaki yapım, bakım ve onarım çalışmaları süren bölgelerde, sürücülerin güvenliği için dikkatli olunması gerekmektedir. Sürücülerden yavaş gitmeleri ve trafik işaret ve işaretçilerine titizlikle uymaları bekleniyor. Bu kurallara uyulması, herhangi bir sorun yaşanmadan güvenli bir yolculuk yapılmasını sağlayacaktır.Ankaralı sürücüler için yapılan onarım çalışmalarını derledik.

17 HAZİRAN KARA YOLLARINDA BAKIM ONARIM ÇALIŞMASI YAPILAN YERLER

Bayram Tatilinde Ücretsiz Geçişler

Kurban Bayramı tatili nedeniyle, Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) sorumluluğu altındaki otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişler 15 Haziran Cumartesi saat 00:00'dan başlayarak 24 Haziran Pazartesi günü saat 07:00'ye kadar ücretsiz olacaktır. Bu uygulama, bayram tatilini seyahat ederek geçirmek isteyen vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacak.

Yol Çalışmaları ve Trafik Düzenlemeleri

Bayram tatilinde bazı yollarda bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor. İşte detaylar:

  1. TEM O-4 Otoyolu: Doğu Hereke Kavşağı ile Batı Hereke Kavşağı arasındaki kuzey taşıma yolunda ( İstanbul istikameti), Batı Hereke Viyadüğünün tabliye betonunda onarım çalışması yapılacaktır. 17 Haziran 2024 tarihinde 10:00-18:00 saatleri arasında yürütülecek çalışma nedeniyle 2 şerit trafiğe kapatılarak ulaşım diğer şeritlerden kontrollü olarak sağlanacaktır.

    Adana'da TEKNOFEST'te SOLOTÜRK ve Akıncı'dan Nefes Kesen Gösteri Adana'da TEKNOFEST'te SOLOTÜRK ve Akıncı'dan Nefes Kesen Gösteri

  2. Kızılcahamam- Kahramankazan- Ankara Yolu: 45-47. kilometreleri arasında (Akıncılar Köprülü Kavşağı) bölünmüş yolun iki yönü de trafiğe kapatılmış olup, trafik servis yollarından kontrollü olarak sağlanmaktadır. Ankara yönünden gelen araçların Otoyol ve TUSAŞ yönüne gidebilmesi için Veteriner Köprülü Kavşağından, Otoyol ile TUSAŞ yönünden gelen araçların ise Kahramankazan yönüne gidebilmesi için Saray Köprülü Kavşağından dönüş yapması gerekmektedir.

  3. İzmir-Torbalı-Belevi Yolu: 22-24. kilometreleri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanmaktadır.

  4. Anamur-Aydıncık Yolu: 44-45. kilometreleri arasında heyelan önleme çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanmaktadır.

  5. Tosya-Osmancık Yolu: 41-46. kilometreleri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanmaktadır.

  6. Trabzon Maçka Yolu: 2. kilometrede (otogar mevki) yapılmakta olan yaya üst geçidi yapım çalışması nedeniyle bölünmüş yolun her iki yönünde ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanmaktadır.

  7. Emet-Simav Yolu: 31-34. kilometreleri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle trafik akışı kontrollü olarak sağlanmaktadır.

  8. Elazığ-Maden-Diyarbakır Yolu: 71. kilometrede bulunan Dicle-2 Köprüsünde bakım onarım çalışmaları nedeniyle ulaşım servis yolundan kontrollü olarak sağlanmaktadır.

  9. İliç-Kemaliye-Arapgir Devlet Yolu: 24-25. kilometreler arası tünel bağlantı yollarında yapılan çalışmalar nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmesi gerekmektedir.

Sürücülere Uyarılar

Karayolları Genel Müdürlüğü, bayram tatili boyunca yollarda yoğun trafik beklenmesi nedeniyle sürücülerin dikkatli olmaları, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları gerektiğini belirtti.

Muhabir: Haber Bülteni