Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Keçiören Belediyesi iş birliğinde organize edilen Cumhuriyet tarihinin en büyük Karakucak Güreşleri Organizasyonu, "Keçiören Belediyesi Taha Akgül Karakucak Güreşleri" Keçiören Bağlum Stadyumu’nda güreş 24-25 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan güreşlerin ilk günü tamamlandı.

Hisar Mahallesi, Mevlüt Gürbüz Caddesi, Bağlum-Keçiören adresinde Keçiören Bağlum Stadyumu'nda 24-25 Ağustos 2024 tarihlerinde saat 11.00'de düzenlenecek olan müsabakaların ilk günü gerçekleştirildi. 1.Geleneksel Taha Akgül Karakucak Güreşleri’ne; Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Milletvekilleri Adnan Beker, Kürşad Zorlu, Yüksel Arslan, Ankara CHP il başkanı Dr. Ümit Erkol, Ankara Büyükşehir Belediye başkanı Mansur Yavaş, Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanları, Ankara’nın ilçe belediye başkanları, rektörler, dekanlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Taha Akgül, Rıza Kayaalp, ve diğer milli güreşçiler ile Çekya, Yemen Ve Sudan ekselansları katılım sağladı.

Festivale katılan Beypazarı Belediye Başkanı Dr. Özer Kasap yaptığı açıklamada, “Keçiören Belediye Başkanlığımız tarafından düzenlenen ve Cumhuriyet tarihimizin en büyük Karakucak güreşi olan 1. Geleneksel Taha Akgül Karakucak Güreşleri’ne katılım sağladık ve milli gururumuz Taha Akgül'ün yanında olmaktan büyük onur duyduk! Bu muhteşem etkinlikte güreşin coşkusunu hep birlikte yaşadık ve Türk güreşinin bayrağının daha da yukarılara taşınacağına yürekten inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Yenimahalle Belediye BaşFethi Yaşar, “Ankara Büyükşehir Belediyemiz ve Keçiören Belediyemiz işbirliğiyle düzenlenen Taha Akgül Karakucak Güreşleri’ne katıldık. Ata sporumuz olan güreşe katkı sunacağına inandığım etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, er meydanında ter dökecek tüm pehlivanlarımıza başarılar diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Galatasaray, RFS maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı Galatasaray, RFS maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner ise, “Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen Taha Akgül Karakucak Güreşleri’nin açılış programına iştirak ederek; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş, Avrupa ve Dünya Şampiyonu Milli güreşçimiz Taha Akgül, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Milli haltercimiz Halil Mutlu, Keçiören Belediyesi Güreş Takımı Koordinatörümüz Yaşar Kale, ABB ASKİ Spor Kulübü Sportif Direktörümüz Savaş Baş ve güreş camiasının önde gelen isimleri ile bir araya geldik. Milli güreşçimiz Taha Akgül’ün adını taşıyan onun başarılarını ve ata sporumuzu gençlerimize aşılayan bu anlamlı organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik ediyor, çayırda kol bağlayan ve ter döken tüm pehlivanlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinlik, unutulmaz anlara sahne oldu. 1.Geleneksel Taha Akgül Karakucak Güreşlerinde mücadele eden güreşçiler izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

Güreşçilerden Nefes Kesen Performanslar

Taha Akgül'ün adını taşıyan bu özel organizasyon, güreşçilerin sergilediği nefes kesen mücadelelerle izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Olimpiyat bronz madalyalı güreşçi Taha Akgül, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederek, Türk güreşine olan desteklerinin süreceğini vurguladı.

Genç Güreşçilere Tavsiyeler

Akgül, genç sporculara yönelik yaptığı konuşmada, cesaret ve azimlerini kaybetmemeleri gerektiğini belirtti. Bu organizasyonun, Türk güreşinin geleceği için büyük bir adım olduğunu ifade eden Akgül, genç güreşçilerin başarılı olmaları için gereken her türlü desteği sağlayacaklarını dile getirdi.

Muhabir: Cansel Yıldız