Taksim’de metro ve otobüse giden yürüyen merdivenlerin çalışmadığı en çok yaşlı, çocuklu ve engelli vatandaşların zor anlar yaşadığı görüldü.

Ankara’da Pour La France Film Gösterimi: Fransız Draması İzleyiciyle Buluşuyor Ankara’da Pour La France Film Gösterimi: Fransız Draması İzleyiciyle Buluşuyor

Taksim Metrosunda Yürüyen Merdiven Problemi

İstanbul’un en işlek yerlerinden biri olan Taksim’de, metro ve otobüslere giden yürüyen merdivenlerin çalışmadığı öğrenildi. Özellikle yaşlı, çocuklu ve engelli vatandaşların merdiven çıkarken zorlandığı bildirildi. Yürüyen merdivenlerin çalışmadığını fark edip asansöre yönelen vatandaşlar ise onun da çalışmadığını görünce çileden çıktı.

Bazen Çalışıyor Bazen Çalışmıyor

Metroyu kullanan Zeynep Yağmur Özgüç: “Asansörler ve merdivenler çalışmıyor. Bir sürü engelli vatandaşlarımız var. Yaşlı var, pek hoş bir şey değil. Bu konuyu daha dikkate almaları gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda daha fazla hassasiyet gösterilmesini beklerim” sözlerini kaydetti.

Merdivenlerle biraz daha ilgilenilmesi gerektiğini belirten Eda Erdem: “Bazen çalışıyor, bazen çalışmıyor. Bazen çalışma olduğunu söylüyorlar. Biraz daha ilgilenseler iyi olur. İnsanlar bebek arabasıyla inmeye çalışıyor, kötü oluyor” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı