Mamak'ta edebiyat rüzgarı: "Mamak Edebiyat Günleri" başlıyor Mamak'ta edebiyat rüzgarı: "Mamak Edebiyat Günleri" başlıyor

Ankara’daki Institut français, 19 Ekim 2024 Cumartesi günü Fransız yapımı drama filmi Pour La France'ı sinemaseverlerle buluşturacak. Rachid Hami'nin yönetmenliğini üstlendiği 2022 yapımı film, gerçek bir olaydan uyarlanmış olup, izleyicileri duygusal bir yolculuğa çıkaracak.

Film gösterimi, saat 17:00’de Institut français Ankara’da gerçekleştirilecek. Gösterim Fransızca dilinde olup, İngilizce altyazı ile izlenebilecek. 113 dakika süren Pour La France, prestijli Saint-Cyr Askeri Okulu’ndaki entegrasyon ritüelinde hayatını kaybeden Aïssa’nın trajik hikâyesini ve kardeşi Ismaël'in olayın ardındaki gerçekleri araştırma mücadelesini konu alıyor. Filmin odak noktası, iki kardeşin Cezayir’deki çocukluklarından Taipei’deki son anılarına kadar uzanan bir dram.

Organizatörler, film gösterimine katılmak isteyen izleyicilerin kayıt yaptırmalarını zorunlu kılarken, gösterimin başlamasından sonra giriş yapılamayacağını belirtti. Film tutkunları için büyük bir fırsat sunan etkinlikte, boş kontenjan bulunması halinde rezervasyonsuz katılımlar da kabul edilecek.

Kaynak: Sevda Ecem Karapolat