Diyanet bütçesi 6 bakanlığı geçti Diyanet bütçesi 6 bakanlığı geçti

İstanbul'da, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle beraber haksız kazanç için bebek acil hastalarını anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine ortam hazırlayan şüphelilerle ilgili ortaya çıkan skandal, gündeme bomba gibi düştü. Bu büyük skandala Gazeteci Cüneyt Özdemir de tepki verdi.

'ŞU ANDA HÜKÜMETİ YIKACAK KADAR BÜYÜK BİR SKANDAL BU'

Özdemir, kişisel yayında, yaşanan skandala tepkisini: "35 yıldır Türkiye’de gördüğüm en büyük sağlık skandalı bu. 2-3 gazeteci ve YouTube programı dışında hiçbir şey yok. Şu anda hükümeti yıkacak kadar büyük bir skandal bu" sözleriyle belirtti.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar ve Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yapılan soruşturmada, İstanbul'da, haksız kazanç için 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle birlikte bebek acil hastalarını anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden olan aralarında doktor ve hemşirelerin de bulunduğu 22'si tutuklu 47 şüpheli hakkında hazırlanan fezlekede, 10 bebek maktul olarak yer almıştı.

Korkunç Tehditler

Cumhuriyet savcısı Y.E., bu soruşturmayı yürüttüğünde şüphelilerden bazılarının tahliyelerini yapmazsa kendisine suikast yapacağı ve ailesine zarar verileceğiyle tehdit edilmişti. Savcıya tehditle ilgili ayrı yürütülen soruşturmada da 12 kişi gözaltına alınmıştı.

4 zanlı serbest bırakılırken adliyeye gönderilen 8 şüpheliden 5'i tutuklanmış, 3'ü hakkında da adli kontrol kararı verilmişti.

Kaynak: Haber Merkezi