Bakanlık, firari terör zanlıları için kullanılan renk kategorilerini beşten dörde düşürdü. Özellikle mavi ve yeşil listeler tamamen iptal edilerek yeni ödül sistemine entegre edildi. Mavi listedeki teröristler, artık 8 milyon liralık ödülle turuncu listeye taşındı. Yeşil listedekiler ise sarı listeye alındı ve bu kategori için ödül miktarı 4 milyon lira olarak belirlendi.

Gri listedeki teröristler için ödül 500 bin liradan 2 milyon liraya çıkarıldı. Zamlar, enflasyon karşısında ödüllerin cazibesini yitirmesi nedeniyle yapıldı.

Uzman isimden korkutan açıklama: Sivas depremiyle yeni bir fay hattı ortaya çıktı! Uzman isimden korkutan açıklama: Sivas depremiyle yeni bir fay hattı ortaya çıktı!

Kırmızı Liste: En Yüksek Ödül

Kırmızı liste, terörle mücadelede en tehlikeli ve aranan isimlerin bulunduğu kategori olarak dikkat çekiyor. Bu listedeki teröristler için ödül miktarı 10 milyon liradan 20 milyon liraya çıkarıldı. Kırmızı liste oldukça kabarık olup, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, PKK liderlerinden Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Hizbullah lideri Edip Gümüş gibi isimler bu kategoride yer alıyor.

Ödül Sistemi: 2016'dan Günümüze

2016 yılında yürürlüğe giren ödül sistemi, bugüne kadar terör örgütlerine mensup 735 üst düzey teröristin etkisiz hale getirilmesine katkı sağladı.

Kaynak: Sözcü