Kim Kimdir Nereli

Tamer Levent kimdir? Tamer Levent aslen nereli? Tamer Levent kaç yaşında?

Televizyon dünyasında pek çok dizide rol alan Tamer Levent'in kim olduğu araştırılıyor. Peki, Tamer Levent kimdir? Tamer Levent aslen nereli? Tamer Levent kaç yaşında?

Abone Ol

Başarılı oyuncu Tamer Levent'in hayatı araştırılıyor. Peki, Tamer Levent kimdir? Tamer Levent aslen nereli? Tamer Levent kaç yaşında?

Tamer Levent Kimdir? Aslen Nereli?

13 Ekim 1950 tarihinde İzmir’de doğan Tamer Levent, Ankara Devlet Konservatuarı Yüksek Bölümü'nden mezun olmuştur. Devlet Tiyatroları'nda oyunculuk ve yönetmenlik yapmış, önemli görevlerde bulunmuştur. 1994 yılında Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atanmış ve "Sanata Evet" projesini hayata geçirmiştir.

Tamer Levent'in Ailesi Kim?

İzmir Karşıyaka'da doğan Tamer Levent, ağır ceza hakimi Zeki Bey ve tasarımcı Meral Hanım’ın oğludur. İlk evliliğini Seynan Levent ile yapmış, iki çocuğu olmuştur. İkinci evliliğini ise Cibranlı Halit Bey'in kız kardeşi Fatma Hanım ile gerçekleştirmiştir.

Tamer Levent'in Ödülleri

Tamer Levent, 2012 yılında 3. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü ve 2013 yılında 24. Ankara Film Festivali'nde aynı ödülü kazanmıştır.

Rol Aldığı Oyunlar ve Tiyatro Kariyeri

Tamer Levent, Devlet Tiyatroları'nda önemli oyunlarda rol almış ve yönetmenlik yapmıştır. İstanbul Efendisi, My Fair Lady, İnsandan Kaçan gibi oyunlarda performans sergilemiştir. Ayrıca, 2003 yılında Çorlu Belediyesi adına sahne açılmıştır.

Sinema ve Televizyon Kariyeri

20’nin üzerinde sinema filmi ve TV dizisinde rol alan Tamer Levent, "Ertuğrul 1890", "Misafir", "Aşk Yeniden" ve "Yunus Emre: Aşkın Sesi" gibi projelerdeki performansıyla tanınmaktadır.

Kitapları ve Eserleri

Tamer Levent’in yazdığı oyunlar arasında "Ya Tutarsa", "Anla Beni", ve "Ben ki Abdülcanbaz Efruz Bey" bulunmaktadır.