Kim Kimdir Nereli

Taner Ay kimdir? Taner Ay olayı nedir?

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya hesaplarını kullanan Taner Ay, son günlerde taciz iddialarıyla gündeme geldi. Peki, Taner Ay kimdir? Taner Ay olayı nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar...

Abone Ol

TANER AY KİMDİR?

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesaplarını yönetmesiyle tanınan bir Taner Ay, aslen Tuncelilidir. Devlet memuru olduğu bilinen Taner Ay halen Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesaplarını yönetiyor.

Yazılımcı olduğunu ifade eden Taner Ay, CHP'de ilk olarak Bilgi ve İletişim Teknolojileri'nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'nda görev almıştır. Daha sonra, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın Genel Başkan Yardımcısı olmasıyla birlikte, Kurumsal İletişim'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı bünyesine geçmiştir.

TANER AY OLAYI NEDİR?

Son günlerde siyasi kulislerde sıkça konuşulan Taner Ay olayı, Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya hesapları üzerinden taciz mesajları attığı iddiasıdır.

İddialara göre, Taner Ay, kadın bir doktora Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesaplarını kullanarak taciz mesajları attı.
İddialara göre, doktora aşık olan Ay, doktorun, Taner Ay’ı sosyal medya hesaplarından engellemesi üzerine Ay, bu defa Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya hesaplarından doktora mesajlar attı. Ay geçen hafta da doktorun arabasına bir not bırakarak aracın camını kırdı.

Taner Ay, Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabının şifrelerini bu doktora verdiğini itiraf ederken, "O mesajları kendisi atmış. Ben atmadım” diyerek kendisini savundu.

TANER AY GÖREVDEN ALINDI

Yaşanan olay sonrası Taner Ay görevden alındı.