Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi firari Tarık Toros’un hayat öyküsü merak edilip araştırılıyor. Peki, Tarık Toros kimdir? Tarık Toros nereli, kaç yaşında? Tarık Toros ne iş yapıyor? İşte, detaylar…

TARIK TOROS KİMDİR?

Tarık Toros, bir dönem FETÖ’nün medya yapılanmasında öne çıkmış bir isim olarak tanındı. Gazetecilik kariyerinde çeşitli basın kuruluşlarında çalışmıştır.

Tarık Toros, 1972 yılında Mersin'in Tarsus ilçesinde doğmuştur. Üç kardeşin en büyüğü olan Toros'un babası öğretmen, annesi ise ev hanımıdır. Tarsus'ta meslek lisesini tamamladıktan sonra, 1988 yılında üniversite eğitimi için Ankara'ya taşınmıştır. Gazi Üniversitesi Elektronik Öğretmenliği Bölümü'nü kazanarak buradan 1995 yılında mezun olmuştur.

GAZETECİLİK KARİYERİ

Mezuniyetinin ardından gazetecilik kariyerine SEM HABER ajansında başlamıştır. Ardından Samanyolu TV'ye geçerek bir yıl başbakanlık muhabirliği yapmıştır. Daha sonra TGRT'ye transfer olmuş, ancak 1999 yılında bir askeri törende ayağa kalkmadığı gerekçesiyle işten kovulmuş ve 1,5 yıl işsiz kalmıştır.

İstanbul'da, 2000 yılında Münci İnci'nin imedya.com'unda editör olarak işe başlamış, daha sonra yayın yönetmeni olmuştur. 2001 yılı Aralık ayında Habertürk'te gece editörü olarak çalışmaya başlamış ve 2006 yılı Ocak ayında Habertürk Genel Müdürlüğü görevinden ayrılmıştır.

Habertürk'ten ayrıldıktan sonra Akşam Gazetesi'nde politika sayfaları editörü olarak çalışmış ve burada 1,5 yıl görev yapmıştır. Daha sonra 2007 yılının sonlarında kanaldhaber.com.tr'de çalışmaya başlamıştır.

Tarık Toros, Bugün Gazetesi'nde köşe yazarı olarak çalışmıştır. 2008 sonundan itibaren Kanaltürk Haber Dairesi Başkanı ve

Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni görevlerinde bulunmuştur. Ayrıca, Kanaltürk'te haftalık "Merkez Siyaset" adlı siyasi tartışma programını yapmıştır.

28 Ekim 2015 tarihinde Kanaltürk ve Bugün TV'ye yapılan operasyonların ardından, her iki kanalın yönetimine kayyum atanmış ve yayınları polis zoruyla kesilmiştir. Bu süreçte Bugün TV Genel Yayın Müdürü olarak görev yapan Tarık Toros dışarı çıkarılmıştır.

Eyüpspor asbaşkanı kimdir? Fatih Kulaksız Kimdir? Fatih Kulaksız eşi kimdir? Eyüpspor asbaşkanı kimdir? Fatih Kulaksız Kimdir? Fatih Kulaksız eşi kimdir?

ÖZEL YAŞAMI

Tarık Toros, 25 Ağustos 2005 tarihinde Banu Özdemir ile evlenmiştir. Emir adında bir oğlu ve bir kızı vardır.

Muhabir: Haber Bülteni