Yaklaşık 60 günlük ve 600 gram ağırlığındaki Kupa, yemek yememesi ve sık sık kusması üzerine kliniğe getirilmişti. Yapılan kontroller sonucunda yemek borusundaki genişleme tespit edilerek hastalığının nedeni bulundu. Bu durumun, yavru kedinin tavuk sesi çıkarmasına neden olduğu belirlendi. Veteriner kliniğinde, özel bir besleme programı ve ilaç tedavisi uygulanmaya başlanan Kupa, zamanla kontrol altına alınan kusmalarıyla sağlık yolunda ilerliyor.

"TEDAVİ SONRASI SAHİPLENDİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Kedinin tedavi sürecini yürüten veteriner hekim Evren Fatih Mumcu, Kupa’nın durumu hakkında önemli bilgiler verdi. Mumcu, "Yemek yememesi ve sürekli kusması üzerine yapılan tetkiklerde yemek borusunda bir genişleme tespit ettik. Bu durum, yemek borusunun soluk borusuna baskı yapmasıyla ses tellerinde titreşimlere neden olarak tavuk gibi ses çıkarmasına yol açıyor. Ancak, şu anda kusmaları kontrol altında ve tedavinin ilerlemesiyle bu sesin düzeleceğini umuyoruz. Eğer tam anlamıyla sağlığına kavuşursa, uygun bir aileye sahiplendireceğiz" dedi.

"ÖZEL BİR BESLENME PROGRAMI UYGULUYORUZ"

Tedavi sürecinde yavru kediye özel bir beslenme programı uyguladıklarını belirten Mumcu, Kupa’nın şu anda aşı yapılabilecek bir durumda olmadığını söyledi. "Kupa, henüz küçük olduğu için aşı yapamıyoruz. Ancak kilo almaya başladı ve bu durum sağlığının iyiye gittiğini gösteriyor. Kupa’yı tedavi sonrası sahiplendirmek istiyoruz ancak yeni sahibinin, ona uygun beslenme şekline dikkat etmesi gerekiyor" diye ekledi.

"Gerçek hayat hikayesi" denilmişti: Baby Reindeer dizisi hakkında şok karar! "Gerçek hayat hikayesi" denilmişti: Baby Reindeer dizisi hakkında şok karar!

KUPA’NIN SAĞLIĞI İÇİN SICAK BİR YUVA ARANIYOR

Tavuk sesi çıkartmasıyla dikkat çeken ve görenleri şaşırtan Kupa, tedavi süreci devam ederken yeni yuvasını bekliyor. Veteriner hekimler, bu sevimli kedinin tedavisi tamamlandıktan sonra ona sıcak bir yuva sağlayabilecek sorumluluk sahibi bir aile arıyor.

Kaynak: İHA