Eski İçişleri Bakanı ve İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, geçtiğimiz haftalarda Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) başvurarak dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etmişti. Soylu, dilekçesinde, "karalama ve iftira kampanyalarına karşı mücadele etme sorumluluğuna" vurgu yapmış ve suç yapılarıyla işbirliği içerisinde olanlara karşı durmak istediğini belirtmişti.

Bu talebe ilişkin TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan yanıt geldi.Kurtulmuş imzalı yanıtta şöyle denildi:

CHP’de Genel Kurul krizi: Erdoğan'ı ayakta karşılama tartışması partiyi ikiye böldü! CHP’de Genel Kurul krizi: Erdoğan'ı ayakta karşılama tartışması partiyi ikiye böldü!

“Yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin işlemler yukarıda yer verilen Anayasa ve İçtüzük hükümleri çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Başkanlığımıza hakkınızda herhangi bir tezkere ulaşmamıştır. Bu açıklamalar doğrultusunda başvurunuz hakkında Başkanlığımızca yapılabilecek herhangi bir işlem yoktur.”

NE OLMUŞTU?

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından dokunulmazlığının kaldırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) başvuracağını duyurdu. Soylu, "Dokunulmazlığımın kalkması için TBMM’ye müracaat edeceğim" ifadelerini kullandı.

Soylu'nun paylaşımında kullandığı ifadelerin tamamı şu şekilde:

"Haysiyet celladı alçaklar… Yıllardır intikamınız ve iftiralarınız bitmedi… Cumhuriyet gazetesi ! Baronluğumu ispat etmezseniz namertsiniz. Size yakında bir imkan daha vereceğim.. Dokunulmazlığımın kalkması için TBMM’ye müracaat edeceğim.. Özgür Özel ile dirsek temasında olup, beni dokunulmazlıkla tehdit edenler elinizde ne belge varsa ortaya koymazsanız şerefsizsiniz… fetöcüler, pkk’lılar, uyuşturucu tüccarları, suç çeteleri soros’un çocukları sizde gelin. Allah büyüktür ve adildir…"

Muhabir: Haber Bülteni