FETÖ Elebaşı Gülen'in Yeni Adresi: Pensilvanya'daki Lüks Malikane FETÖ Elebaşı Gülen'in Yeni Adresi: Pensilvanya'daki Lüks Malikane

Dursun ERKILIÇ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), her hafta olduğu gibi siyasi partilerin grup toplantılarına sahne olurken, Genel Kurul da bu hafta yine önemli konuları görüşecek.

“Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı”nın kurulmasına ilişkin kanun teklifi ve “İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu”nun, akademisyenleri dinleme süreci devam edecek.

DIŞİŞLERİ TEŞKİLATI VAKFI TEKLİFİ

TBMM Genel Kurulu, haftalık çalışmasına salı günü başlayacak. Genel Kurul, “Dışişleri Teşkilatı Vakfı”nın kurulmasına ilişkin yasa teklifi ile bazı uluslararası anlaşmalarla ilgili kanun tekliflerini ele alacak.

“Dışişleri Teşkilatı Vakfı”nın kurulmasına yönelik teklife göre, Vakıf, Dışişleri Bakanlığının hizmet kalitesinin artırılması amacıyla her türlü taşınır ve taşınmaz alabilecek, kiralayabilecek, inşa edebilecek, gerektiğinde bunların kullanımını kısmen veya tamamen bakanlığa bırakacak, her türlü taşıt aracı alıp kiralayacak ve gerektiğinde bakanlığa tahsis edebilecek.

Bakanlığa ait veya tahsisli olup güncel olarak ihtiyaç duyulmayan taşınmazların ilgili mevzuat hükümlerine uyulmak suretiyle bakanlık yararına değerlendirilmesine yönelik çalışmalar yapabilecek.

Vakıf, yükseköğretim kurumları kurabilecek, personelin niteliklerinin ve temsil kabiliyetinin geliştirilmesini destekleyecek.

KRİPTO VARLIKLAR DÜZENLEMESİ

TBMM İhtisas Komisyonları da gündemdeki konular ve kanun tekliflerini görüşecek. Plan ve Bütçe Komisyonunda, kripto varlıklara ilişkin düzenlemeler içeren “Sermaye Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” görüşülecek.

Teklife göre kripto varlık hizmet sağlayıcıların kurulabilmesi ve faaliyete başlaması için Sermaye Piyasası Kurulundan mutlaka izin alınması gerekecek.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu da salı günü toplanacak. Komisyonda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, komisyon üyelerine bilgilendirmede bulunacak.

İLİÇ MADEN KAZASI VE DİĞER KOMİSYONLAR

Erzincan İliç’te Anagold Madencilik’e ait Çöpler Altın Madeni’nin liç sahasında meydana gelen facia için kurulan araştırma komisyonu da toplanacak. Komisyon üyelerine, Hacettepe Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu sunum yapacak.

İnsan Kaklarını İnceleme Komisyonu’nun Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Alt Komisyonu ise ceza infaz kurumları ziyaret programını görüşmek üzere salı günü toplanacak.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin personel yapısıyla ilgili değişiklikler içeren “TSK Personel Kanununda Değişiklik Teklifi” de gündeme alınabilir.

Muhabir: Dursun Erkılıç