Ekonomi

TC kimlik numarası 6-8 ile biten çiftçiler dikkat! Hesabınızı kontrol edin

Tarım ve Orman Bakanlığı, haziran ayında çiftçilere yönelik tarımsal destek ödemelerini düzenli olarak gerçekleştirmeye devam ediyor. Son açıklamaya göre, TC kimlik numarasının son hanesi 6-8 olan çiftçilere ödemeler yapıldı

Abone Ol

Bakanlık tarafından yapılan duyuruda, haziran ayının ilk tarımsal destek ödemelerinin geçtiğimiz hafta cumartesi günü başladığı ve bu kapsamda yağlı tohumlu bitkiler desteği ile hububat-baklagil ve dane mısır desteği ödemelerinin yapıldığı belirtildi. TC kimlik numarasının son hanesine göre 6, 7 ve 8 olan çiftçilerin hesaplarına ödemelerin aktarılacağı ifade edildi.

Öte yandan, tarımsal destek ödemelerinin genellikle cuma günleri yapıldığı bilgisi paylaşıldı ve önümüzdeki haftalarda haziran ayı sonuna kadar ödemelerin devam edeceği vurgulandı. Bakanlık, bu süreçte çiftçilere yapılan ödemelerle ilgili detayları resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden sürekli olarak güncelleyerek duyuracak.

Yağlı tohumlu bitkiler desteği ve dane mısır desteği gibi tarımsal desteklerin yanı sıra, diğer programlar kapsamında yapılan ödemelerle ilgili gelişmelerin de çiftçiler tarafından yakından takip edildiği belirtildi.

Bu gelişmeler doğrultusunda, tarım sektörüne yönelik desteklerin düzenli olarak çiftçilere ulaştırılması hedeflenirken, bakanlık tarafından yapılan bilgilendirme çalışmalarının önemi de vurgulandı.