Başkent Üniversitesi’nde DGS kayıtları başlıyor Başkent Üniversitesi’nde DGS kayıtları başlıyor

ODTÜ ve TED Üniversitesi'nde önemli katkılarda bulunan Prof. Dr. Erdinç Çakıroğlu vefat etti. Prof. Dr. Erdinç Çakıroğlu'nun vefatı, eğitim camiasında derin üzüntü yarattı. TED Üniversitesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Çakıroğlu'nun cenazesi 3 Eylül 2024 tarihinde Karşıyaka Camii'nden kaldırılacaktır.

Prof. Dr. Erdinç Çakıroğlu, ODTÜ'de görev yaptığı yıllarda matematik ve fen bilimleri eğitimi alanında önemli çalışmalara imza attı. Eğitimdeki yenilikçi yaklaşımları ve akademik başarıları, hem üniversitenin hem de Türk eğitim sisteminin gelişimine büyük katkı sağladı. Daha sonra TED Üniversitesi'nde Eğitim Fakültesi Dekanı olarak görevine devam etti.

Ankara Kent Konseyi'nden Başsağlığı Mesajı

Ankara Kent Konseyi, Prof. Dr. Erdinç Çakıroğlu'nun kaybıyla ilgili bir açıklama yaparak, "ODTÜ'de görev yaptığı yıllarda matematik ve fen bilimleri eğitimi alanında önemli katkıları olan, TED Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdinç Çakıroğlu'nu çok erken kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz" dedi. Kent Konseyi, merhuma rahmet dileyerek, üniversitelerimize ve tüm yakınlarına başsağlığı ve sabırlar temenni etti.

Erdinç Çakıroğlu kimdir?

Erdinç Çakıroğlu, 2000 yılında Indiana Üniversitesi'nden doktora derecesini aldıktan sonra akademik kariyerine ODTÜ'de başladı. ODTÜ'de öğretim üyeliği görevine ek olarak, ODTÜ Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİLTEMM) kurucu başkanı olarak önemli bir role sahip oldu. 2023 yılından itibaren TED Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapmaya başlamıştır. Erdinç Çakıroğlu, yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli öğretmen eğitimi ve mesleki gelişim programları yürütmüştür. Yenilikçi eğitim uygulamaları geliştirilmesine yönelik hem ulusal hem de uluslararası nitelikte projelerde yer almıştır. Çakıroğlu, ayrıca ulusal öğretim programlarının geliştirilmesine katkıda bulunmuştur. Erdinç Çakıroğlu'nun araştırma ve ilgi alanları, ilkokul ve ortaokul matematiğine yönelik öğretim tasarımı, STEM eğitimi ve tasarım temelli eğitim araştırmaları gibi konuları kapsamaktadır. Bu alanlarda yaptığı çalışmalar, eğitimde yenilikçi yaklaşımların geliştirilmesine önemli katkılarda bulunmaktadır.

Prof. Dr. Erdinç Çakıroğlu'nun Eğitim Geçmişi

  • Doktora: Indiana University Bloomington, School of Education, Curriculum and Instruction, ABD (1996 - 2000)
  • Yüksek Lisans: Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Türkiye (1993 - 1994)
  • Lisans: Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü, Türkiye (1987 - 1992)
Muhabir: Cansel Yıldız