Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut ile eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner arasında başlayan bu tartışma, bugün eski AK Parti MKYK Üyesi Mücahit Birinci’nin de katılmasıyla daha da büyüdü. Yiğit Bulut, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ömer Çelik'in konuya dair açıklamalarına atıfta bulunarak, "Çer çöpün, dışlanmışların fitne çıkarma çabası nafiledir" demişti. Bu sözlere Birinci, "Ya siz FETÖ artığısınız ya da çer çöp sizsiniz" şeklinde yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan net konuştu: İsrail, Lübnan'dan sonra gözünü topraklarımıza dikecek Cumhurbaşkanı Erdoğan net konuştu: İsrail, Lübnan'dan sonra gözünü topraklarımıza dikecek

Teğmenlerin Yemin Töreni Tartışması AK Parti'yi Karıştırdı

Kara Harp Okulu'nun resmi mezuniyet töreninde 960 teğmenden yaklaşık 300-400'ü, törenin ardından bir araya gelerek "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" sloganıyla tekrar yemin etmişti. Bu görüntüler kamuoyunda tartışma yaratırken, AK Parti içerisinde de ciddi bir gerginliğe neden oldu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, bu tür girişimlere müsaade edilmeyeceğini vurgulamıştı.

Metiner'den Çelik'e Eleştiri

Eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, Ömer Çelik'in açıklamalarını eleştirerek, X hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Sayın Bahçeli’nin kanun dışı yemin töreniyle ilgili gayet netlikle ortaya koyduğu bakış açısı keşke AK Parti’mizin değerli sözcüsü Ömer Çelik tarafından daha kararlı bir dille vurgulansaydı diyorum" 

Metiner, teğmenlerin Atatürk'ü anmalarını doğal bulduğunu ancak gayrikanuni yemin törenine dair doğrudan bir eleştirinin yapılmadığını belirterek, "O korsan gösteri havasındaki yemin töreni kime mesajdı?" diye sordu.

Bulut'tan Metiner'e Cevap

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, Metiner'in eleştirilerine sosyal medya üzerinden yanıt vererek, "Teğmenler ve yemin töreni ile ilgili Ömer Çelik ne diyorsa odur! Çer çöpün dışlanmışların, büyük Türk milleti ve Türk Silahlı Kuvvetleri arasında fitne çıkarma çabası nafiledir!" ifadelerini kullandı. Bu sert yanıt üzerine Metiner, "Haddini bil de konuş" diyerek Bulut'a tepki gösterdi ve AK Parti'yi bu tür ifadelerle suçlamanın hadsizlik olduğunu savundu.

Birinci: "Ya FETÖ Artığısınız ya da Çer Çöp Sizsiniz"

Tartışmaya son olarak eski AK Parti MKYK Üyesi Mücahit Birinci de katıldı. Yiğit Bulut'un ifadelerine sert bir şekilde karşı çıkan Birinci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu husustaki doğru olan ve tecrübe ile damıtılmış görüşleri FETÖ artığı, çer çöp ifadeleri ile genellerseniz, iki ihtimalden birini yansıtıyorsunuz demektir. Ya siz FETÖ artığısınız ya da çer çöp sizsiniz" dedi. Ayrıca, Bahçeli'nin korsan yemin törenine dair tutumunun en doğru yaklaşım olduğunu belirtti.

Muhabir: Haber Bülteni