Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde dün öğleden sonra başlayan sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar, ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısının ardından saat 14.35 sıralarında başlayan sağanak ve fırtına, ilçede büyük zarara yol açtı.

Sokakta yağış ve fırtınaya hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. İlçe genelinde birçok cadde ve sokakta su baskınları meydana geldi. Trafikteki araçlar ilerlemekte güçlük çekerken, bazı araçlar su altında kaldı. Kuvvetli rüzgar nedeniyle birçok ağaç devrildi.

Yağışların ve rüzgarın dinmesinin ardından zararın boyutu ortaya çıktı. Çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Vatandaşlar, belediye ekiplerinin yağmur suyu mazgallarının yetersiz olmasından şikayet ederek tepki gösterdi. Belediye ekipleri, su baskınlarına müdahale etmek ve devrilen ağaçları kaldırmak için yoğun çaba sarf etti.

Antalya’da aç ayılar kovanları kemirdi Antalya’da aç ayılar kovanları kemirdi

Muratlı sakinleri, böyle bir duruma hazırlıksız yakalandıklarını belirterek, yetkililerden önlem alınmasını talep etti. Belediye yetkilileri, su baskınlarının önüne geçmek için altyapı çalışmalarının hızlandırılacağını ve benzer olayların tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınacağını açıkladı.

Kaynak: İHA