Kurulduğu günden bu yana büyük bir gelişim gösteren İvedik OSB bünyesindeki Teknopark Ankara, ihracat odaklı üretim hedefi doğrultusunda nitelikli dış ticaret personeli yetiştirmek üzere harekete geçti.

Çocuklar da vergiden nasibini aldı! O oyuncaklara da ÖTV geliyor! Çocuklar da vergiden nasibini aldı! O oyuncaklara da ÖTV geliyor!

Nitelikli dış ticaret personeli yetiştirilmesi için teorik ve uygulamalı eğitim verilmesi konusunda Teknopark Ankara, Ankara Bilim Üniversitesi, İvedik OSB ve Karasal Danışmanlık ile İş Birliği Sözleşmesi imzaladı.

İHRACAT ODAKLI ÜRETİM

İvedik OSB tarafından yerli, milli, katma değeri yüksek, teknoloji odaklı ürün üretimine geçilmesi ve firmalarımızın değişen üretim teknolojileri, AR-GE ve benzeri birçok alandaki yenilikleri takip edebilsin ve fikir sahibi olabilsin diye kurduğu Teknopark Ankara Türkiye’nin ilk uygulamalı Teknokenti olma özelliği taşıyor.

Savunma ve havacılık, elektronik, medikal, makine ve yazılım teknolojileri alanlarında ar-ge ve tasarım faaliyetleri yürüten 150’nin üzerinde girişimci firma ile 200’ün üzerinde devam eden proje sayısı ile 13 milyar 671 milyon dolar ihracat rakamına ulaşan Teknopark Ankara yüzde 95 doluluk oranına ulaşmıştı.

Endüstriyel üretime yönelik altyapısı ve bulunduğu konum bakımından 14 Bin den fazla işletmenin bulunduğu Organize Sanayi Bölgelerinin merkezinde yer alan Teknopark Ankara, hem proje yürütücüsü girişimciler için hem de sanayicilerimiz için yeni fırsatlar yaratarak işbirlikleri sağlamaya devam ediyor.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş