İsrail'in başkenti Tel Aviv'in merkezinde, ABD Büyükelçiliğine yakın bir noktada gece saatlerinde güçlü bir patlama meydana geldi. İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı'ndan yapılan açıklamaya göre, 50 yaşlarında bir adam isabet eden şarapnel parçaları nedeniyle hayatını kaybetti. Sağlık ekipleri, ikisi evinde, ikisi de sokakta olmak üzere dört yaralıya müdahale etti.

Patlamanın Detayları:

İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, Tel Aviv'deki patlama "bir hava unsuru" nedeniyle meydana geldi ve uyarı sirenleri çalmadı. Saldırıyla ilgili soruşturma açıldığı ve güvenlik birimlerinin bölgede çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. İsrail hava kuvvetleri, hava sahasını korumak için devriyelerini sıkılaştırdı ve ordunun vatandaşlara yaptığı güvenlik uyarısında herhangi bir değişiklik olmadığı ifade edildi.

Husilerin Saldırı Açıklaması Yaptı

Yemen'deki İran destekli Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Tel Aviv'e saldırı düzenlendiğini doğruladı ancak ayrıntıları daha sonra açıklayacaklarını belirtti. İsrail basınında, patlamanın ABD'nin Tel Aviv'deki elçilik binasının çok yakınında meydana geldiği vurgulandı.

"Tarikatçı dekan istemiyoruz" diyen öğrencilere ve il başkanına suç duyurusu "Tarikatçı dekan istemiyoruz" diyen öğrencilere ve il başkanına suç duyurusu

Sosyal Medyada Paylaşıldı

Sosyal medyada, başkent Tel Aviv'deki güçlü patlamanın sesinin duyulması ve yol açtığı panik anlarının görüntüleri paylaşıldı. Yemen'deki Husiler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına misilleme olarak İsrail'e insansız hava araçları (İHA) ve füzelerle saldırı düzenlediğini açıklamış ve bu saldırıların görüntülerini paylaşmıştı.

Muhabir: Haber Bülteni