Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Merkezi'nde düzenlenen AGD Genel Merkez Külliyesi Açılış ve Cami Temel Atma Töreni'nde konuştu.

FİLİSTİN'DEKİ SİVİL CAN KAYIPLARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Karamollaoğlu, konuşmasında İsrail'in saldırıları sonucu Filistin'de yaşanan sivil can kayıplarına da değinerek "Bütün dünya büyük bir badirenin içine sürüklenmiş bulunuyor. Akıl almaz bir katliam yaşıyoruz. İnsanlıktan nasibini almamış olanların, bu katliamlara en fazla yapabildikleri yardım etmeme değil, seslerini fazla yükseltmeme. Bunun karşısında dik duracak olan sizlersiniz, Anadolu Gençlik mensubu kardeşlerimiz." diye konuştu.

“ERBAKAN İNANÇLI BİR İNSANDI”

Partisinin kurucu Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ı anan Karamollaoğlu, Erbakan'ın inançlı ve azimli bir lider olduğunu vurguladı ve şöyle dedi:

MHP Ankara Teşkilatı'ndan Yoğun İstişare Trafiği MHP Ankara Teşkilatı'ndan Yoğun İstişare Trafiği

"İnançlı bir insan. Büyük alimlerden ders almış, çok büyük ödüllere mazhar olmuş, birkaç doktora yapacak kadar Avrupa'da çalışma yapmış; ama sonunda onların kendilerine yaptığı teklifleri kabul etmemiş, ülkesine dönmüş. Üniversitede böyle bir kadro yetiştirebilmek için çabaya girmiş. Önü kesilmiş. Hep pratik bir insan. Buna çok dikkat edin. 'Ben ne yaparım şimdi' diye düşündüğünde ilk attığı adım; 'Ben bir profesörüm, ben bir uzmanım, motor imalatını bilirim, ülkemizde motor imalatını başlatabilirim.'”

“BU KADAR AHMAKLIK HERKESE NASİP OLMAZ”

Karamollaoğlu, Erbakan'ın Türkiye'de sanayi devrimini başlatma çabasını da örnek gösterdi ve "O günün şartlarında, toplu iğne bile üretilmeyen bir ülkede, motor fabrikası kurmayı başarmıştır. Ancak kendi ülkesinde bile engellerle karşılaşmıştır. Kendisine 'Erbakan, sen motor verelim diyorsun ama Amerikalılar bunu bedava veriyor' diyenler olmuştur. Bu kadar ahmaklık herkese nasip olmaz." ifadelerini aktardı.

“ONLARI BİZE HİZMET ETTİRMESİNİ BİLİRİZ”

Erbakan’ın başarılarına değinen Karamollaoğlu, yeri geldiğinde düşmanlarla da iş birliği yapılabileceğini belirterek "Hangi problemlerle, dirençle karşılaşacağımızı ve yeri geldiği zaman hasımlarımızla bile iş birliği yapma mecburiyetinde kalabileceğimizi anlamalısınız. Biz onlara hizmet etmek için onlarla iş birliği yapmayız. Ama onları bize hizmet ettirmesini biliriz ve Erbakan Hoca bunu başarmıştır. Bunu unutamayız." değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Haber Bülteni