Başkent Oda Orkestrası, 1964 yılının Şubat ayında kurulduğundan bu yana, ulusal ve uluslararası platformlarda gerçekleştirdiği başarılı konserler ve projelerle adından söz ettirmeye devam ediyor.

YETENEKLİ İSİMLER EŞSİZ ESERLERİ YORUMLAYACAK

60. yılında da genç yeteneklere sahnesinde yer vermeye devam eden Başkent Oda Orkestrası, bu konserde ise orkestra şefi Şerif Can Ünver'in yönetiminde, ünlü bestecilerin eserlerini seslendirecek. Konserin açılışı, Johann Sebastian Bach’ın Re Majör tonundaki Orkestra Suiti No.3'ün "Air" bölümü ile gerçekleştirilecek. Dinleyenleri mest eden eserin ardından, Edvard Grieg’in Op.34 eser numaralı "Two Elegiac Melodies" adlı eseri dinleyicilere sunulacak.

O dizi yeni sezonla baş edemedi! Yeni dizi erken finale gidiyor O dizi yeni sezonla baş edemedi! Yeni dizi erken finale gidiyor

BARIŞ BAYER’DEN MOZART BÜYÜSÜ

Konserin dikkat çeken bölümlerinden biri, korno sanatçısı Barış Bayer’in performansı olacak. Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin solo kornocusu ve grup şef yardımcısı olan Bayer, Wolfgang Amadeus Mozart’ın Mi bemol Majör tonundaki Korno Konçertosu No.3 (Kv.447) ile sahnede yer alacak. Yurt içi ve yurt dışında büyük beğeni toplayan sanatçıya, Başkent Oda Orkestrası eşlik edecek.

PROGRAM; SİBELİUS, MOZART VE KARAYEV ESERLERİ İLE ZENGİNLEŞECEK

Aranın ardından orkestra, Jean Sibelius’un "Andante Festivo" adlı eseri ile ikinci yarıya başlayacak. Ardından, Wolfgang Amadeus Mozart’ın Si bemol Majör tonundaki Divertimento No.2 (K.137) yorumlanacak. Konserin son bölümünde ise Azeri besteci Kara Karayev’in "Üç Minyatür" adlı eseri, Yedi Güzeller ve Yıldırımlı Yollar balelerinden esinlenerek hazırlanmış parçalarıyla müzikseverlerin beğenisine sunulacak.

BAŞKENT ODA ORKESTRASI’NDAN UNUTULMAZ BİR GECE

Solist Barış Bayer ve orkestra şefi Şerif Can Ünver'in yönetimindeki özel konser, müzikseverlere unutulmaz bir gece vaat ediyor. Konzertmeister Gürcan Yazırlıoğlu’nun liderliğindeki orkestra, sanatseverleri zengin bir repertuvar ile buluşturacak.

KONSER PAZAR AKŞAMI!

Sanatseverler için büyük bir müzik şöleni sunacak olan Başkent Oda Orkestrası, 60 yıllık müzik yolculuğunda unutulmaz anılar biriktirmeye devam ediyor. Bu eşsiz konser de 2 Haziran Pazar akşamı saat 20.00’de CSO Ada Ankara, Tarihi Salon’da gerçekleşecek.

Muhabir: Hacer Koca