Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran ayına ait enflasyon verilerini paylaşacak. Bu veriler, emekli, memur ve sosyal yardım alan bireylerin Temmuz 2024 maaşlarını belirlemede kritik bir rol oynayacak. Enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından, uzman erbaş (uzman onbaşı, çavuş), subay ve astsubay gibi askeri personelin maaşlarında da düzenlemeye gidilecek.

Uzman Erbaş, Subay ve Astsubayların Zamlı Maaşları Ne Kadar Olacak?

Uzman erbaş (uzman onbaşı, çavuş), subay ve astsubay maaşları henüz netleşmedi. Maaşlar açıklandığında detaylar haberimizde yer alacak.

TÜRK-İŞ'ten iktisat politikalarına sert eleştiri TÜRK-İŞ'ten iktisat politikalarına sert eleştiri

Memur Zamları Ne Zaman Açıklanacak?

Memur maaş zammında belirleyici olacak 6 aylık enflasyon farkı netleşiyor. Memur ve memur emeklilerinin zamları 3 Temmuz 2024'te saat 10:00'da açıklanacak.

Yeni ve Zamlı Memur Maaşı Ne Kadar Olacak?

Kamu çalışanlarının yeni maaş zam oranları henüz belirlenmedi. Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından kesin zam oranları ortaya çıkacak ve nihai maaş tabloları şekillenecek.

Toplu sözleşme gereği memur ve memur emeklileri şu anda %17.38'lik zammı hak etmiş durumda. Haziran ayı enflasyon verisi 3 Temmuz 2024'te açıklanacağı için son verinin zam oranları üzerindeki etkisi bekleniyor.

Muhabir: Haber Bülteni