Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen, 25 yıl önce kaçtığı ABD'de hayatını kaybetti. Gülen'in ölüm haberi, örgüte ait internet sitesinden duyurulurken, yeğeni Ebuseleme Gülen de bu bilgiyi sosyal medya üzerinden doğruladı. Uzun süredir böbrek yetmezliği, şeker hastalığı ve demans tedavisi gören Gülen'in ölümü, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

1722731

GÜLEN NEDEN ÖLDÜ?

Pensilvanya’da yaşayan FETÖ elebaşı, çeşitli sağlık sorunları nedeniyle uzun süredir tedavi altındaydı. Ölüm nedeni olarak böbrek yetmezliği, şeker hastalığı ve demans gösterildi. Örgüt üyeleri tarafından birkaç gün önce yalanlanan ölüm iddiaları, bu kez kesin bir şekilde doğrulandı.

1281067

MEZARI NEREDE OLACAK?

 Gülen’in ölümünün ardından akıllara gelen en önemli sorulardan biri, nereye gömüleceği oldu. Pensilvanya’da bulunan ve "Gurbet Mezarlığı" olarak adlandırılan bir arazi, FETÖ mensupları tarafından daha önce satın alınmıştı. Bu mezarlık, darbe girişiminin ardından ABD’ye kaçan örgüt üyelerinin defnedildiği yer olarak biliniyor. Anadolu Ajansı'nın 2021'de yaptığı haberde, FETÖ'nün bu mezarlığının faaliyete geçtiği ve örgütün önemli isimlerinden Salih Sal Dinçer’in buraya defnedildiği belirtilmişti.

HÜRJET süpersonik ses hızının üzerine çıkmayı başardı HÜRJET süpersonik ses hızının üzerine çıkmayı başardı

Fetö1

Gülen’in de bu mezarlığa defnedilmesi bekleniyor. Örgüt üyelerinin, Pensilvanya'da elebaşı için özel bir alan hazırladığı ve bu alanın ileride bir "mabet" haline getirilebileceği iddia ediliyor.

Thumbs B C B0Fc07Ae7Eb395539A1A37D61Cd72268

Gülen’in nereye gömüleceği konusu, örgüt içi tartışmalar ve spekülasyonlara neden olurken, mezar yeri hakkında kesin bilgilerin önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi