Eğitim

Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Ortaokulu’na yoğun ilgi!

Ankara’nın prestijli eğitim kurumlarından biri olan Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin ortaokul bölümü, bu yıl rekor başvuruyla karşı karşıya kaldı. 300 öğrenci kapasitesi bulunan okula, tam 2550'den fazla öğrenci başvuruda bulunarak yazılı sınavda ter döktü.

Abone Ol

Okulun kontenjanını doldurmak için yapılan sınav, öğrenciler kadar veliler için de büyük bir heyecan kaynağı oldu. Öğrenciler, hayallerindeki okula girebilmek için yoğun bir rekabet içerisindeyken, veliler de okulun önünde sabırla bekleyerek çocuklarına destek oldular. Artan talep nedeniyle ortaokul için yeni bir bina inşa edilerek öğrenci kapasitesi 300’e çıkarıldı, bu da okula olan ilgiyi daha da artırdı.

Eğitimde Başarının Adresi

Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi, sadece ortaokulda değil, lise ve üniversite sınavlarındaki başarılarıyla da adından söz ettiriyor. Okul müdürü İskender Genç, bu yıl LGS'ye giren ortaokul öğrencilerinden 29'unun ilk yüzde birlik dilime girdiğini belirtti ve şöyle dedi:

"Bu sene LGS’ye giren ortaokul öğrencilerimizden 29 tane tam ilk yüzde birlik dilimde yer aldı. Öğrencilerimizden her yıl yaklaşık 30 tanesi tıp fakültesini kazanır. 60 tanesi mühendislikleri kazanır. Burada bir özveri var. Burada bir çaba var. Dolaysıyla bunu sonucu olarak son derece kaliteli, başarılı öğrenciler var."

Teknoloji Yarışmalarında da Birinci

Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi, son iki yıldır düzenlenen Tekno Fest elektrikli araç yarışmalarında birincilik elde ederek, teknoloji alanında da yetkinliğini ortaya koyuyor. Okul, bu başarılarıyla hem akademik hem de teknolojik alanda güçlü bir eğitim kurumu olarak öne çıkıyor.

Sınav Sonucu Açıklandı mı? 

Tevfik İleri Anadolu İmamhatip Lisesi'nin ortaokul bölümüne yapılan başvuruların ardından öğrencilerin aklındaki "sınav sonucu açıklandı mı" sorusu da yanıt bekliyor. Sonuçların, önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.