Kayserispor'da teknik direktör fırtınası: Son 10 sezonda 20 değişim! Kayserispor'da teknik direktör fırtınası: Son 10 sezonda 20 değişim!

Türk futbolunda uzun süredir tartışma konusu olan yabancı kuralı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kazancı, yabancı oyuncu sayısı ve kural değişiklikleri hakkında yaptığı değerlendirmede, mevcut düzenlemenin geçiş süreci için yeterli olduğunu belirtti.

Yabancı Kuralı ile İlgili Son Durum

NTV’ye konuşan Ceyhun Kazancı, sürekli değişen futbol kurallarının kulüpler üzerinde zorluk oluşturduğunu ifade etti. Kazancı, “Sürekli bir değişen kural istemiyoruz. Detaylı çalışmalar yapıp, kuralın her yönünü inceleyerek uzun süreli bir karar almak istiyoruz. Her sene değişen kural kulüplerimizi zorluyor. Bu sene de yabancı oyuncu sayısında bir değişiklik olmadı; sadece sahada oynayan Türk futbolcu sayısında değişiklik yapıldı. Bu yıl 14 yabancı oyuncu sınırı sabit tutuldu. Geçtiğimiz yıl 14’ten 12’ye inmişti, bu da bazı kulüplerin zorluk yaşamasına neden olmuştu” dedi.

Türk Oyuncu Havuzunu Geliştirme Vurgusu

Kazancı, yabancı oyuncu sayısına yönelik kararların tek taraflı bir yaklaşım ile alınmaması gerektiğini vurguladı. “Yabancı sınırı sayısı ile ilgili tek taraflı bakmak yeterli değil. Öncelikle Türk oyuncu havuzunu geliştirmemiz gerekiyor. Alt akademilerden yetişen ve alt liglerde oynayan oyuncuların oynama sürelerini ve kalitelerini artırmamız lazım. Amacımız, sahada mecburiyetten dolayı oynayan 3 Türk oyuncu değil, gerçekten yetenekli ve kalifiye oyuncular yetiştirmektir” şeklinde konuştu.

Gelecek Sezon İçin Planını Açıkladı

Kazancı, yabancı oyuncu sınırında yapılacak değişikliklerin sadece geçiş süreci ile sınırlı kalmayacağını belirtti. “Şu anda 14 yabancı oyuncu sayısının yeterli olduğunu düşünüyorum. Gelecek sezondan itibaren bir karar alacağız ve bu karar uzun soluklu olacak. Tek yıllık bir değişiklik düşünmüyoruz” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Haber Bülteni