Trendyol 1. Lig’de 8. hafta başlıyor! Trendyol 1. Lig’de 8. hafta başlıyor!

Seçim öncesinde yaptığı konuşmalarda yabancı oyuncu sınırını değiştireceğini belirten İbrahim Hacıosmanoğlu, ilk icraatının bu yönde olacağını açıkladı. Kısa süre içinde yeni yabancı sınırını duyurması beklenen Hacıosmanoğlu yönetiminin, yabancı oyuncu sayısını artırmayı planladığı belirtildi.

SEÇİM ÖNCESİ NE DEMİŞTİ?

Seçimden önce konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hacıosmanoğlu, yabancı oyuncu sınırının niteliğine vurgu yaparak, "Bu konuda teknik çalışmalar yapılmalı. Sınırdan ziyade nitelik önemli. Kulüplerin zora düşmeyeceği kararlar alacağız, çalışmalarımız var ve göreve gelir gelmez uygulamaya başlayacağız" ifadelerini kullandı.

MEVCUT YABANCI KURALI 

2024-2025 sezonundan itibaren: A Takım listesinde yazılacak yabancı uyruklu futbolcu sayısı ilk üç sezon için 14'ten 12'ye, sonraki iki sezonda ise 11'e düşürülecek. Maç günü listesinde ise yabancı oyuncu sınırı bulunmayacak.

A Takım listesi: Kulüplerin transfer bütçelerini daha verimli kullanabilmeleri amacıyla, A Takım listesine yazılacak futbolcu sayısı 30'dan 26'ya indirilecek.

Muhabir: Haber Bülteni