Spor

TFF'den mavi kartlı oyunculara ilişkin yeni açıklama!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), mavi kart sahibi oyuncuların sözleşme süresi boyunca yerli statüsünde oynamaya devam edeceğini duyurdu. Bu karar, 2024-2025 sezonu Trendyol Süper Lig müsabakalarının statüsü kapsamında kabul edildi.

Abone Ol

TFF tarafından yayımlanan kararnamede, mavi kartlı oyuncuların durumuna ilişkin önemli bilgiler yer alıyor. Kararnamede yer alan maddeye göre, 2023-2024 sezonunda Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan vatandaşı olan futbolcular, A Takım Listesine yazılabilecek. Ayrıca, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda oynama uygunluğu bulunmayan Türk vatandaşlığına sahip veya mavi kartlı bir futbolcu da A Takım Listesine dahil edilebilecek.

Sözleşme Süresi Boyunca Haklar

Kararnamede şu ifadeler yer aldı:

"Kulüpler, birinci fıkrada öngörülen A Takım Listesine yazılan Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda oynama uygunluğu bulunmayan futbolculara ilaveten; 2023-2024 sezonunda Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan vatandaşı olarak A Takım Listesine yazılan 1 futbolcuyu ve Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda oynama uygunluğu bulunmamakla birlikte Türk vatandaşlığı veya mavi kart sahibi olarak A Takım Listesine yazdıkları 1 futbolcuyu sözleşme süreleri sonuna kadar müktesep hakları sebebiyle Madde 2’nin e fıkrası kapsamında A Takım Listesine yazabilirler."

Gelecek Sözleşmeler ve Uzatma Durumu

Ayrıca, bu futbolcuların sözleşmelerinin sona ermesi durumunda, uzatma, sözleşme yenileme ve diğer kulüplerle imzalanacak yeni sözleşmelerde bu futbolcular, A Milli Takım'da oynama uygunluğu bulunmayan futbolcular kapsamında tescil edilecek ve A Takım Listesine bu doğrultuda yazılacak.