Ekonomi

THBB’den İnşaat Verileri; ÇCSİB’den Ödül duyurusu

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), “Hazır Beton Endeksi” 2024 Mayıs Ayı Raporu’nu açıkladı. Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) ise ödül programını paylaştı...

Abone Ol

Dursun ERKILIÇ

Türkiye ekonomisiyle ilgili verilerde sevindirici ve düşündürücü gelişmeler birlikte yaşanıyor…

Türkiye Hazır Beton Birliği ve Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği iki önemli hususa ilişkin kamuoyunu bilgilendiren açıklamalar yayımladı.

İNŞAATTA YAVAŞLAMA VAR…

Türkiye Hazır Beton Birliği ( THBB), her ay merakla beklenen inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri gösteren “Hazır Beton Endeksi” 2024 Mayıs Ayı Raporu’nu açıkladı. Rapor, mayıs ayında eşik değerin üstünde konumlanan Faaliyet Endeksi’nin geçen yıla kıyasla gerilemiş olmasının kritik olduğunu gösterirken Beklenti ve Güven Endeksi’nin düşük kalması, Faaliyet Endeksi’nin önümüzdeki dönemde artış trendine giremeyeceğine işaret etti.

Raporun sonuçlarını değerlendiren Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, “Nisan ayında eşik değerin altına düşen Faaliyet Endeksi mayıs ayında yeniden pozitif tarafa geçmiştir. Eşik değerin üstünde konumlansa da Faaliyet Endeksi’nin geçen yıla kıyasla gerilemiş olması kritiktir. Beklenti ve Güven Endeksi’nin düşük kalması Faaliyet Endeksi’nin önümüzdeki dönemde artış trendine giremeyeceğine işaret etmektedir.” dedi.

İHRACATIN ŞAMPİYONLARI ÖDÜLLERİ

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği ( ÇCSİB) için heyecanlı günlerde sona yaklaşıldı. ÇCSİB, 2023'ün ihracat şampiyonlarını 28 Haziran'da düzenleyeceği 6. İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde açıklayacak. Firmalara çeşitli kategorilerde 76 ödül takdim edilecek.

Yapılan duyuruya göre, seramik, çimento, cam sektörlerinin 2 binin üzerindeki ihracatçı firmalarını bünyesinde bulunduran ÇCSİB, 2023'te gerçekleştirilen 4,9 milyar dolarlık ihracatın şampiyonlarını tespit edecek…

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, ÇCSİB Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz ve üyelerin katılacağı 6. İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni, 28 Haziran'da düzenlenecek gerçekleştirilecek.

Törene Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar'ın da katılması bekleniyor…