Timur Cihantimur, İstanbul'da bir trafik kazasında Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olduktan sonra ABD'ye kaçan ve burada yakalanan Eylem Tok'un oğludur. Timur Cihantimur'un adı, Türkiye'de ve ABD'de geniş yankı uyandıran bu trajik olayla birlikte gündeme gelmiştir. İşte Timur Cihantimur hakkında bilmeniz gerekenler ve son gelişmeler.

Timur Cihantimur Kimdir?

Timur Cihantimur, 1 Mart 2024 tarihinde İstanbul’un Kemerburgaz semtinde gerçekleşen bir trafik kazasının merkezindeki isimdir. 17 yaşındaki Timur Cihantimur, ehliyetsiz olarak kullandığı lüks araçla Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olmuştur. Kaza sonrası Eylem Tok ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri'ne kaçan Timur Cihantimur'un bu olay sonrası ABD'de yakalanması ve yargılanması, büyük bir dikkatle takip edilmiştir.

Timur Cihantimur'un Tutukluluğu

ABD'ye kaçan Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok, yakalandıktan sonra Boston'da John Joseph Moakley Adliyesi'nde hakim karşısına çıkmıştır. İlk duruşma sonrasında mahkeme, Eylem Tok'un tutukluluğunun devamına karar vermiş ve sonraki duruşmanın 27 Haziran'da yapılacağı bildirilmiştir. Timur Cihantimur'un yargılanma süreci, iade süreci ile ilgili tartışmalar ve tutukluluk hali, ABD’de geniş yankı uyandırmıştır.-

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Yaruki’si Şahin Irmak kimdir? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Yaruki’si Şahin Irmak kimdir?

Timur Cihantimur Olayında Son Durum Ne?

Timur Cihantimur, ABD'ye kaçtıktan sonra yakalanmış ve iade süreci başlatılmıştır. Boston John Joseph Moakley Adliyesi'nde görülen ikinci duruşmada, Hakim Donald Cabell, Cihantimur'un tutukluluk halinin devamına karar vermiştir. Cihantimur'un avukatları, müvekkillerinin bulunduğu Connecticut eyaletindeki çocuk ıslahevi şartlarının uygun olmadığını öne sürerek, önce evde gözetim altında tutulmasını, bu mümkün olmazsa Massachusetts’te daha uygun bir yere nakledilmesini talep etmişlerdir.

Savcının Görüşleri

Savcı, Timur Cihantimur'un kaçma riski bulunduğunu belirterek, ev gözetimine karşı çıkmış ve mevcut ıslahevinin şartlarının uygun olduğunu savunmuştur. Yaklaşık bir saat süren duruşmada, hakim Cabell, her iki tarafın tezlerinde çok fazla bilgi paylaşıldığını ve bunları değerlendirmek için zamana ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, Cihantimur'un tutukluluk halinin devamına karar vermiştir.

Timur Cihantimur'un Geleceği

Timur Cihantimur’un ABD’deki iade süreci ve tutukluluk hali, sürecin gelişimine bağlı olarak değişebilir. Bu olay, hem Türkiye'de hem de ABD'de geniş bir ilgi görmekte ve sonuçları merakla beklenmektedir.

Muhabir: Haber Bülteni