Eğitim

TOBB ETÜ'de Mezuniyet sevinci

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı mezuniyet töreni renkli görüntülere sahne oldu.

Abone Ol

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ), 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni'ni büyük bir coşkuyla kutladı.

Mezuniyet töreni, TOBB ETÜ Mütevelli Heyeti ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB ETÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Faik Yavuz, TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sarınay ve TOBB ETÜ Mezunlar Derneği Başkanı Erhan Burak Aydın'ın konuşmaları ile başladı. Törende, dereceyle mezun olan öğrencilere hediye ve başarı belgeleri takdim edildi.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, 2024 yılının TOBB ETÜ’nün 20. yılı olduğunu belirtti. Hisarcıklıoğlu, "TOBB ETÜ, kurulduğu günden bu yana, eğitimde kaliteyi, araştırmada yeniliği ve topluma katkıyı ön planda tutan bir üniversite olma yolunda hızla ilerledi. Bugün, ülkemizin en saygın eğitim kurumlarından biri haline gelmiş olması, iş dünyasının vizyonunun ve sizlerin başarısının bir göstergesidir" dedi. Hisarcıklıoğlu, mezun olan öğrencileri tebrik ederek, onların gelecekte büyük başarılara imza atacaklarına inandığını ifade etti.

TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sarınay, mezun olan öğrencileri tebrik ederken, üniversitenin 6 fakülte ve 22 bölüm ile eğitim sektörüne önemli katkılar sağladığını belirtti. Rektör Sarınay, "TOBB ETÜ'lüler, ilk günden itibaren Türkiye'nin dört bir yanında, kamu kurumlarında, özel şirketlerde ve üniversitelerde; ayrıca dünyanın 68 farklı ülkesinde iş ve akademik hayatta başarı hikayeleri yazmaktadırlar" dedi. Sarınay, mezunların ulusal ve uluslararası alanda önemli başarılara imza attıklarını ve atmaya devam edeceklerini vurguladı.