Bakırköy Kaymakamı olarak çalışmalarına devam eden Abdullah Köklü, Resmi Gazete'de yer alan bilgiye göre Tokat'a vali olarak atandı. 

ABDULLAH KÖKLÜ KİMDİR? 

Abdullah Köklü, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevlerinde bulunmuş önemli bir kamu yöneticisidir. İşte Abdullah Köklü’nün yaşamı ve kariyerine dair detaylar.

Ümit Uysal kimdir? Nereli? Ümit Uysal kimdir? Nereli?

ABDULLAH KÖKLÜ ASLEN NERELİ?

Abdullah Köklü, 1974 yılında Bilecik-Bozüyük'te doğmuş olup, aslen Ankara-Nallıhanlıdır. İlköğrenimini Balıkesir ve Kocaeli'nde, ortaöğrenimini ise İstanbul'da tamamlamıştır.

ABDULLAH KÖKLÜ'NÜN EĞİTİM HAYATI

2003 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden Kamu Yönetimi bölümünden mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından, Kocaeli Kaymakam Adayı olarak kamu görevine adım atan Abdullah Köklü, vilayet stajını Kocaeli Valiliği'nde, teftiş stajını Rize'de ve kaymakam refikliği stajını Sakarya-Akyazı'da tamamlamıştır.

ABDULLAH KÖKLÜ'NÜN KAYMAKAMLIK HAYATI

Abdullah Köklü, kariyerine Bursa ilinin Büyükorhan, Harmancık ve Keles ilçelerinde kaymakam vekilliği yaparak devam etti. 2007 yılında, bilgi ve yabancı dil yeteneğini geliştirmek amacıyla İngiltere-Leicester Üniversitesi'ne gönderildi. Bu süreçten sonra, Ankara'da kamu diplomasisi ve 93. Dönem Kaymakamlık kursunu üstün başarıyla tamamladı.

2009-2011 yıllarında Afyonkarahisar-Hocalar Kaymakamlığı, 2011-2013 yıllarında Artvin-Şavşat Kaymakamlığı ve 2013-2016 yıllarında Bingöl-Genç Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 2016 yılında, İçişleri Bakanlığı dış ilişkiler başkan yardımcılığına atanarak, geçici görevle Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nde köydes ve özel idareler biriminde görev aldı.

15 Mayıs 2017 tarihi itibarıyla Çanakkale iline Vali Yardımcılığı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine atandı.

ABDULLAH KÖKLÜ EVLİ Mİ? KİMİNLE EVLİ?

Abdullah Köklü, öğretmen Yasemin Hanım ile evli olup, çiftin iki çocuğu bulunmaktadır. Aile yaşamı, Köklü’nün kariyerinde denge sağlama ve toplumsal sorumluluklarını yerine getirmede önemli bir rol oynamıştır.

Abdullah Köklü, kamu yönetimi alanındaki geniş deneyimi ve çeşitli görevlerdeki başarısıyla tanınan bir isimdir. Kamu hizmetindeki uzun yıllara dayanan tecrübesi, onun kamu yönetimi ve devlet hizmetleri konusundaki derin bilgisini ve liderlik yeteneklerini pekiştirmiştir. Abdullah Köklü’nün kariyeri, devlet hizmetindeki yüksek standartların ve etkili yönetimin bir örneğini sunmaktadır.

Muhabir: Haber Bülteni