Tolgahan Demirbaş’ın gözaltı süreci, sahte gözaltı tutanağı iddialarıyla gündeme geldi. Dönemin Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Kerem Gökay Öner, Demirbaş’ın aslında sokakta değil, dönemin Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde gözaltına alındığını iddia etti. Bu iddia üzerine, Öner Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. 

Hasan Nasrallah kimdir? Hasan Nasrallah öldü mü? Hasan Nasrallah kimdir? Hasan Nasrallah öldü mü?

Kerem Gökay Öner'in Açıklamaları Ne Yönde?

Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında yer alan Kerem Öner, Demirbaş’ın başında bulunduğu polis ekibi tarafından gözaltına alındığını belirtti. Gözaltı işleminin dört polis tarafından gerçekleştirildiğini ve bu polislerin tanık olarak ifadelerinin alınmasını talep etti. Öner, sahte gözaltı tutanağını hazırlayan polislerin de yargılanmasını talep etti.

Cinayetin Ardından Gözaltı Süreci

Cinayetin ardından Tolgahan Demirbaş’ın, tetikçi Eray Özyağcı’yı Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel ile birlikte İstanbul’a götürdüğü iddia edildi. 31 Aralık 2022 gecesi Ankara’nın Bağlıca Mahallesi’nde gözaltına alınan Demirbaş’ın, Olcay Kılavuz’un evinde gözaltına alındığı iddiası üzerine tartışmalar sürüyor. Ancak resmi tutanaklarda Demirbaş’ın Bağlıca Mahallesi Selahattin Eyyübi Caddesi üzerinde bir araçta yakalandığı ifade ediliyor.

Mahkeme Devam Ediyor

Dönemin Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal da mahkemede, Demirbaş’ın sokakta gözaltına alındığını savundu. Buna karşılık, Kerem Gökay Öner ise avukatı aracılığıyla yaptığı suç duyurusunda, gözaltı tutanağının sahte olduğunu vurgulayarak, tutanağı hazırlayan polislerin cezalandırılmasını istedi.

Tolgahan Demirbaş Kimdir?

Tolgahan Demirbaş, Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünden mezun olmuştur. Demirbaş'ın şu anda ne yaptığı ile ilgili kesin bir bilgi bulunmamaktadır.

Muhabir: Haber Bülteni