2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın son ayağının ilk yarışı, İspanya'nın ünlü pistlerinden birinde koşuldu. Toprak Razgatlıoğlu, 20 tur süren yarışa pole pozisyonundan başladı. Zorlu mücadelede ikinci sırayı almasına rağmen, genel klasmandaki puan avantajıyla şampiyonluğunu garantiledi. Türk bayrağıyla attığı kutlama turu, hem izleyiciler hem de motosiklet dünyasında büyük coşkuyla karşılandı.

New Folder New Folder New Folder (8) Aa 35951662

Kaş’ta 3. Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin Başpehlivanı İsmail Balaban oldu! Kaş’ta 3. Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin Başpehlivanı İsmail Balaban oldu!

İkinci Şampiyonluk Rokit BMW Takımı ile Geldi

Toprak Razgatlıoğlu, 2021 yılında Yamaha takımıyla elde ettiği dünya şampiyonluğunun ardından bu kez Rokit BMW takımıyla zirveye çıktı. Bu başarı, Rokit BMW için de bir ilk oldu ve takım, Dünya Superbike Şampiyonası'ndaki ilk şampiyonluğunu Toprak sayesinde kazandı. 

Genel Klasman Tablosu

Toprak Razgatlıoğlu, sezonu 493 puanla zirvede tamamlarken, Aruba Ducati takımından Nicola Bulega 452 puanla ikinci sırada yer aldı. Aynı takımda yarışan Alvaro Bautista ise üçüncü sırayı alarak podyumu tamamladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı