Trabzon'da 61 yaşındaki Haydar Usta, bahçesinde yetiştirdiği meyve ve sebzelerin fazlasını yoldan geçenlere ikram ediyor. Ortahisar ilçesindeki Özkaymaklı Mahallesi'nde yaşayan Usta, 6 yıldır evinin kapısının önüne tepsi koyarak, ihtiyaç duyan ya da canı çekenlerin rahatça alabileceği şekilde ürünlerini sunuyor.

Kore Kültür Merkezi’nden 13. Yıl Özel K-Beauty Kursları Başlıyor Kore Kültür Merkezi’nden 13. Yıl Özel K-Beauty Kursları Başlıyor

Emekli tır şoförü Haydar Usta, 30 yıl uluslararası tır şoförlüğü yaptıktan sonra, 10 yıl önce emekli olup bahçesini daha verimli hale getirmeye karar verdi. Şu anda yaklaşık 1,5 dönümlük bahçesinde armut, elma, incir, erik gibi çeşitli meyve ağaçlarının yanı sıra, mevsime göre sebze ve yeşillikler de yetiştiriyor. Fazla olan ürünleri ise, "Sormadan alabilirsiniz" yazılı bir not ile kapının önüne bırakıyor.

Usta, tepsilere pırasa, marul, soğan, elma, armut, muşmula, yenidünya, kızılcık, Trabzon hurması, üzüm, fındık, incir ve erik gibi ürünleri koyarak, yoldan geçenlerin bu ürünlerden tatmasını sağlıyor. "Bu aslında yarım elma gönül alma işidir" diyen Usta, insanlara mutlu olmak için bu tür paylaşımlarda bulunduğunu belirtiyor.

Önceleri tepsinin kenarında yazı bulunmadığı için bazı vatandaşlar ürünleri almakta çekingenlik yaşadı. Kızı, bu durumu fark edip "Sormadan alabilirsiniz" notunu yazdırmış. Böylece, vatandaşlar ürünleri rahatça alabilmekte. Usta, hayatın paylaştıkça güzelleştiğini ve bu düşünceyi herkese tavsiye ettiğini ifade ediyor.

Mahalle sakinlerinden Sinan Çepni de, "Haydar ağabeyimiz meyvelerini paylaşıyor bizlerle. Kimseye de sormadan alabilirsiniz yazıyor. Haydar ağabeyi çok seviyoruz ve değer veriyoruz" diyerek, Haydar Usta'nın bu güzel davranışını övgüyle dile getirdi.

Muhabir: Haber Bülteni