Denetimler sırasında özellikle yasa dışı bir şekilde sesli ve ışıklı uyarı cihazları (çakar) kullanan sürücülere yönelik işlemler dikkat çekti. Bu kapsamda 272 sürücüye işlem yapıldı. Ayrıca hız sınırını aşan 126 bin 331, araç muayenesi yapılmamış 27 bin 988, emniyet kemeri takmayan 22 bin 201 ve ehliyetsiz araç kullanan 17 bin 962 sürücüye de cezai işlem uygulandı. Zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 10 bin 921 araç için de işlem yapıldığı açıklandı. Toplamda 474 bin 317 araca veya sürücüye çeşitli nedenlerle işlem gerçekleştirildi.

Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına sayılı saatler! Demir bariyerleri önlem alındı Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına sayılı saatler! Demir bariyerleri önlem alındı

Motosiklet Kazalarına Dikkat: 2024 Yılında Artış Var

Bakan Yerlikaya, 2024 yılının ilk sekiz ayında motosiklet ve motorlu bisikletlerin karıştığı ölümlü veya yaralanmalı kazaların sayısına da değindi. 74 bin 451 motosiklet ve motorlu bisikletin kazalara karıştığını belirten Yerlikaya, bu kazaların yüzde 65,9’unda sürücü hatasının tespit edildiğini vurguladı. Motosiklet sürücülerine daha dikkatli sürüş yapmaları çağrısında bulunan Yerlikaya, denetimlerin artarak devam edeceğini söyledi.

Sürücülere Uyarı: Kurallara Uy, Kaskını Tak

Bakan Yerlikaya, motosikletlerin karıştığı kazaların önlenmesi amacıyla sadece trafik ekiplerinin değil, polis ve jandarma asayiş motosikletli timlerinin de aktif olarak görev alacağını ifade etti. Sürücülere yaptığı uyarıda, şu ifadelere yer verdi:

“Motosikletlerin karıştıkları kazaların önlenmesi için trafik ekiplerimizin yanı sıra polis ve jandarma asayiş motosikletli timleri başta olmak üzere diğer birimlerimizce de denetimlerimiz yoğun bir şekilde devam edecek. Motosiklet kullanırken lütfen daha dikkatli olalım, tüm trafik kurallarına harfiyen uyalım ve sürüş esnasında kask ve koruyucu ekipman kullanmayı ihmal etmeyelim. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil”
Kaynak: İhlas Haber Ajansı