Trakya bölgesinde bulunan ve toplam 1 milyar 112 milyon 968 bin metreküp depolama hacmine sahip 14 barajın doluluk oranları, son bir ayda yüzde 2 oranında düşüş gösterdi. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinde bulunan bu barajlarda, mevsimin kurak ve yağışsız geçmesi nedeniyle su seviyelerindeki azalma dikkat çekici boyutlara ulaştı.

Barok Dönemi'nden günümüze: Dritan ve Serklana Gani'den müzik ziyafeti Barok Dönemi'nden günümüze: Dritan ve Serklana Gani'den müzik ziyafeti

Edirne'deki altı barajın toplam su miktarı geçen ay 291 milyon 177 bin metreküpten, bu ay 283 milyon 584 bin metreküpe düştü. Kırklareli'nde dört barajda kaydedilen toplam su miktarı mayıs ayında 153 milyon 129 bin metreküp iken, haziran ayında 151 milyon 787 bin metreküpe geriledi. Tekirdağ'da ise dört barajın toplam su miktarı önceki ay 221 milyon 335 bin metreküpten, bu ay 213 milyon 190 bin metreküpe indi.

Bölge barajlarından en çok Kayalıköy Barajı'nda düşüş gözlemlenirken, Kırklareli'nden İstanbul'un içme suyunu karşılayan Kazandere ve Papuçdere barajlarında da önemli düşüşler yaşanıyor. Yetkililer, bölgede yaşayan çiftçilere ve vatandaşlara suyu bilinçli kullanmaları konusunda çağrıda bulunuyor. Kuraklık ve azalan yağışlar, bölgedeki su kaynaklarının yönetimi açısından endişeleri artırıyor.

Kaynak: İHA