Maça hızlı başlayan taraf Bodrum FK oldu. 26. dakikada Ege Bilsel’in ceza sahası içinden çektiği sert şut kaleci Muhammed Şengezer’den döndü. Yaşanan karambolde Puşcaş topa dokunamayarak takımını öne geçirme fırsatını kaçırdı.

Başakşehir Fırsatları Değerlendiremedi

Maçın ikinci yarısında, 52. dakikada Başakşehir FK etkili bir atak geliştirdi. Serdar Gürler'in ceza sahası içinde vurduğu topu kaleci Sousa ayaklarıyla uzaklaştırdı ve devamında yaşanan pozisyonda topu tekrar kontrol ederek gole izin vermedi.

Bodrum FK 10 Kişi Kaldı

59. dakikada sol kanattan gelişen atakta Fredy’nin, Başakşehir’in hızlı oyuncusu Serdar Gürler’e yaptığı sert müdahale sonrası hakem Zorbay Küçük, tereddütsüz kırmızı kartını çıkardı ve Bodrum FK 10 kişi kaldı.

Başakşehir’in Baskısı Artıyor

Bu kırmızı kartın ardından Başakşehir FK, oyun üstünlüğünü eline aldı. 68. dakikada Berkay Özcan’ın ceza sahası içinden yaptığı vuruşta kaleci Sousa bir kez daha gole izin vermedi. Başakşehir, oyunun kontrolünü tamamen eline geçirirken, Bodrum FK savunmada direnmeye çalıştı.

Kayserispor Teknik Direktörü Burak Yılmaz istifa etti Kayserispor Teknik Direktörü Burak Yılmaz istifa etti

İki Kırmızı Kart

73. dakikada bu kez Başakşehir FK’dan Pelkas, rakip oyuncu Dimitrov’a yaptığı faul sonrası kırmızı kart gördü ve her iki takım da sahada 10 kişiyle mücadele etmeye devam etti.

Duarte Son Dakikada Sahneye Çıktı

Maçın son anlarında ise Başakşehir FK golü bulmayı başardı. 90. dakikada Berat Özdemir’in savunma arkasına gönderdiği pasa hareketlenen Leo Duarte, ceza sahasının sağ çaprazından yaptığı şık vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golle birlikte Başakşehir, zorlu deplasmandan 3 puanla ayrıldı.

Maçın Kadroları

Bodrum FK:
Diogo Sousa, Üzeyir Ergün, Ajeti, Ali Aytemur, Cenk Şen, Mohammed, Gökdeniz Bayrakdar, Ege Bilsel (Seferiy dk. 42), Fredy, Dimitrov (Haqi dk. 85), Puşcaş (Ahmet Aslan dk. 64)
Yedekler: Samet Yalçın, Kenan Özer, Brazao, Celal Dumanlı, Gökhan Akkan, Enes Öğrüce, Yusuf Sertkaya
Teknik Direktör: İsmet Taşdemir

Başakşehir FK:
Muhammed Şengezer, Kemen (Duarte dk. 86), Hamza Güreler, Opoku, Lima, Berat Özdemir, Deniz Türüç, Figueiredo (Pelkas dk. 66), Berkay Özcan (Crespo dk. 76), Serdar Gürler (Davidson dk. 77), Piatek
Yedekler: Onur Ergün, Keny, Ömer Faruk Beyaz, Djalo, Emre Kaplan, Deniz Dilmen
Teknik Direktör: Çağdaş Atan

Maçın Öne Çıkanları

  • Gol: Duarte (dk. 90)
  • Kırmızı Kartlar: Fredy (dk. 59, Bodrum FK), Pelkas (dk. 73, Başakşehir FK)

Başakşehir FK, aldığı bu galibiyetle ligde kritik bir 3 puan daha kazanırken, Bodrum FK ise evinde mağlup olmanın üzüntüsünü yaşadı.

Kaynak: İHA