Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’in ABD'de yaklaşan seçimlerde Demokratların galip gelmesini arzuladığını ifade etti. Konuşmasında, şöyle dedi:

“Bu seçimi Demokratların kazanmalarını o kadar çok istiyor ki. Ama ben farklı yapardım ve barış için çalışacağım” dedi. Barış planı hakkında detaylı açıklama yapmayan Trump, 5 Kasım seçimlerini kazanması halinde Putin ve Zelenskiy’i arayacağını ve anlaşma yapmaya teşvik edeceğini yineledi. Trump, “Bence Zelenskiy, tarihin en büyük pazarlamacısı. Ülkeye her geldiğinde 60 milyon dolarla geri dönüyor” 

BM Genel Kurulu'nda Zelenskiy'nin Mesajı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu’na katılması ve dünya liderlerine hitap etmesi bekleniyordu. Zelenskiy, geçtiğimiz gün yaptığı bir açıklamada, ABD’nin güçlü adımlar atması durumunda, Rusya'nın saldırganlığının gelecek yıl sona erdirilebileceğini belirtti.

Melih Gökçek’in beraat kararı bozuldu: Yargılama yeniden başlıyor! Melih Gökçek’in beraat kararı bozuldu: Yargılama yeniden başlıyor!

Silah Fabrikası Ziyareti

Zelenskiy, geçen hafta boyunca Pensilvanya’da önemli temaslarda bulundu. Pensilvanya’nın Demokrat Valisi Josh Shapiro ile bir araya gelen Zelenskiy, bölgedeki bir silah fabrikasını ziyaret etti. Trump ise bu ziyaretin ardından Zelenskiy ile buluşabileceğini ifade etti, ancak henüz bir görüşme planı yapılmadığını belirtti.

Trump: "Ukrayna Yardımları Para İsrafı"

Trump, daha önce de ABD'nin Ukrayna’ya yaptığı mali yardımları “para israfı” olarak nitelendirmişti. Trump ve Zelenskiy Temmuz ayında bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiş olsalar da, iki liderin yüz yüze görüşmesi Trump’ın başkanlık döneminin sona ermesinden bu yana gerçekleşmedi. Zelenskiy ise Trump’ın seçimlerde kazanıp kazanamayacağı konusunda bir yorum yapmamış, ancak kazanması durumunda Ukrayna’ya yardımların devam etmesini umduğunu dile getirmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı