Cumhuriyet gazetesi yazarlarından Barış Terkoğlu, geçtiğimiz günlerde yazığı bir yazıda, Şanlıurfa’da gerçekleştirilen göçmen kaçakçılığını gün yüzüne çıkarmıştı. Terkoğlu, benzer bir iddia daha ortaya attı. Terkoğlu, "Her Gördüğün Kamuflajlıyı Asker Sanma" başlıklı yazısında, kaçakçıların askeri kıyafetler ve araçlar kullanarak nasıl dikkat çekmeden göçmen kaçırdıklarını anlattı.

TUĞGENERAL SKANDALINA BİR YENİSİ DAHA EKLENDİ

Geçtiğimiz hafta Suriye sınırında bir tuğgeneralin makam aracıyla gerçekleştirilen göçmen kaçakçılığı skandalını anlatan Terkoğlu, bu hafta edindiği şaşırtıcı yeni bilgileri paylaştı. İşte Terkoğlu’nun o sözleri:

DEM'li Ömer Öcalan, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın gençlik fotoğrafını paylaştı DEM'li Ömer Öcalan, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın gençlik fotoğrafını paylaştı

"Tanıkların anlattığına göre olay, 2023 yılının aralık ayının ortasında olmuştu. Suriye sınırındaki Kilis’te özel harekât polisleri, yolda park halinde duran bir askeri kamyonetten şüphelenmişti. Araca yaklaştılar. Araçtaki iki kişi, asker olduklarını, askeri konvoyu beklediklerini söyledi. Anlattıklarına göre araçta mühürlü silah sandıkları vardı.
Polisler tam uzaklaşıyordu ki...
Araçtan bir bebek ağlaması sesi duyuldu. Geri dönerek silahlarını doğrulttular. Sandıkları açınca şoke eden görüntüyle karşılaştılar. Araçtaki sandıklardan onlarca kaçak göçmen çıktı."

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Barış Terkoğlu, olayları duyduktan sonra Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynaklarına ulaşarak bilginin doğruluğunu tespit etmek istedi. MSB, kaçakçılık hadisesini ve yöntemi doğrularken, yakalanan kişilerin muvazzaf asker olmadığını, bu nedenle olayın kendileriyle alakasının olmadığını belirtti. Terkoğlu, konuya ilişkin yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Yaşananları duyunca resmi makamları aradım. Milli Savunma Bakanlığı, kaçakçılık hadisesini ve yöntemi doğruladı. Ancak kaçakçılıktan yakalananların muvazzaf asker olmadığını haliyle konunun kendileriyle ilgili olmadığını söyledi.
Önemli bir detay ise şu: MSB kaynakları, Tuğgeneral H.H.O’nun görevinden alınmasının kaçakçılık operasyonuyla hiçbir ilgisi olmadığını, H.H.O. hakkında hukuki ya da askeri bir soruşturma yapılmadığını net bir şekilde söyledi.
Ardından aradığım İçişleri Bakanlığı kaynakları da kaçakçılık hadisesini ve anlattığım yöntemi doğruladı."

Muhabir: Haber Bülteni